• 瀏覽: 1,010
  • 回覆: 7
今日睇新聞見到呢單
大家點睇?
港媽旁觀阿仔Zoom上堂 批英文老師講港式英文、文法錯、讀音差!
https://www.hk01.com/熱爆話題/524185/港媽旁觀阿仔zoom上堂-批英文老師講港式英文-文法錯-讀音差

引用:
原帖由 wt2016 於 2020-9-17 09:35 PM 發表

今日睇新聞見到呢單
大家點睇?
港媽旁觀阿仔Zoom上堂 批英文老師講港式英文、文法錯、讀音差!
https://www.hk01.com/%E7%86%B1%E7%88%86%E8%A9%B1%E9%A1%8C/524185/%E6%B8%AF%E5%AA%BD%E6%97%81%E8%A7%80%E9%98%BF%E4%BB%94zoom%E4%B8%8A%E5%A0%82-%E6%89 ...
係香港 梗係用港式英語啦 what 7 you say ?

回覆 引用 TOP

見到呢個情況, 唔奇怪
其實一間學校有既NET teacher一向都唔多

想口音純正, 美藉/英藉老師係有先天優勢既
我上網搵左美國老師呢幾個月比小朋友上網學英文, NET 係有NET既好,
自己小朋友又有興趣上堂, 氣氛都好D, 佢人都專心D

引用:
原帖由 Tai-GEM 於 2020-9-18 01:32 PM 發表

見到呢個情況, 唔奇怪
其實一間學校有既NET teacher一向都唔多
據知Native English Teachers 收費好貴, 而且香港本身唔算多

引用:
原帖由 Loalina` 於 2020-9-18 11:08 PM 發表

想口音純正, 美藉/英藉老師係有先天優勢既
我上網搵左美國老師呢幾個月比小朋友上網學英文, NET 係有NET既好,
自己小朋友又有興趣上堂, 氣氛都好D, 佢人都專心D ...
你係邊度搵? 朋友介紹?

引用:
原帖由 TangTangOtto 於 2020-9-19 09:09 PM 發表

你係邊度搵? 朋友介紹?
朋友介紹我去amazing talker搵, 我都轉左2個老師, 呢個美國老師我比較滿意, 小朋友上堂又有興趣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 TangTangOtto 於 2020-9-19 09:07 PM 發表

據知Native English Teachers 收費好貴, 而且香港本身唔算多
學發音, NATIVE SPEAKER 係有優勢既

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]