• 瀏覽: 8,590
  • 回覆: 101
30歲,已婚冇小朋友。

從事銷售工作月薪大概200k, 同另一半財政獨立。另有三層未供完物業同幾球嘅股票(冇父幹)

本身平時都好慳,日日帶飯。唔知點解覺得搵極都唔夠,時勢令我覺得好不安。

好似人生冇咩方向。

熱賣及精選
其實你已經好好,人比人,永遠無好結果
不如專心經營自己興趣同家庭,補充心靈,點都好過太重物質

30歲
月薪200k
有三層物業
幾球嘅股票
你令我好唔安心

引用:
原帖由 rona 於 2020-9-17 11:53 AM 發表

30歲,已婚冇小朋友。

從事銷售工作月薪大概200k, 同另一半財政獨立。另有三層未供完物業同幾球嘅股票(冇父幹)

本身平時都好慳,日日帶飯。唔知點解覺得搵極都唔夠,時勢令我覺得好不安。

好似人生冇咩方向。 ...
要吾要人夫開心下?

回覆 引用 TOP

點解要同時供三層物業?

Debug:
-----------------------------------------
$allowbbcode is true
$bbcodeoff is false
月薪20 萬?公司高層

不要美金,只愛黃金 !!
笑咗

回覆 引用 TOP

一個唔覺意外死鬼咗 真係嘆都未嘆

回覆 引用 TOP

嘩~樓主好過好多人啦

引用:
原帖由 持久男 於 2020-9-17 12:57 PM 發表

嘩~樓主好過好多人啦
香港的話, 最大財政壓力係源於住屋,
所以如果有一間供滿既自住物業, 無後顧之憂係最好的,
之但係樓主分開左三間去供, 變成根本無一個安樂窩係穩陣的.

Debug:
-----------------------------------------
引用:
原帖由 多明戈 於 2020-9-17 13:00 發表

香港的話, 最大財政壓力係源於住屋,
所以如果有一間供滿既自住物業, 無後顧之憂係最好的,
之但係樓主分開左三間去供, 變成根本無一個安樂窩係穩陣的. ...
如果一層自住2個放租呢

妳要咁諗,妳羨慕人哋嘅時候,人哋都喺羨慕妳,珍惜當下先系最重要嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 持久男 於 2020-9-17 01:11 PM 發表

如果一層自住2個放租呢
至少自住果層要供滿左先安落...

Debug:
引用:
原帖由 多明戈 於 2020-9-17 13:28 發表

至少自住果層要供滿左先安落...
樓主搵200K應該冇問題啦仲可以久唔久搵PTGF

引用:
原帖由 多明戈 於 2020-9-17 12:15 PM 發表

點解要同時供三層物業?
一層自住,兩層放租。但就唔係高成數按揭

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]