• 瀏覽: 3,942
  • 回覆: 29
小朋友內八字腳+ X形腿越來越嚴重 ,幾年前睇過骨科照過x光,都話冇問題 ,醫生話7-10歲會自己改正,叫我訂做專用鞋墊,用咗冇乜大分別 ,小朋友行得耐腳會痛,而家小朋友已經11歲

想問問有冇人用咗乜嘢方法搞掂

有冇醫生介紹

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 前期不安的核心 於 2020-9-16 11:56 AM 發表

小朋友內八字腳+ X形腿越來越嚴重 ,幾年前睇過骨科照過x光,都話冇問題 ,醫生話7-10歲會自己改正,叫我訂做專用鞋墊,用咗冇乜大分別 ,小朋友行得耐腳會痛,而家小朋友已經11歲

想問問有冇人用咗乜嘢方法搞掂

有冇醫生介紹 ? ...
我就係用左 鞋墊, 9百蚊 一對, 重話已經政府支援了, 肉痛死了⋯

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-16 08:39 PM 發表

我就係用左 鞋墊, 9百蚊 一對, 重話已經政府支援了, 肉痛死了⋯
一定要去正規嘅骨科醫院去做矯正!

引用:
原帖由 前期熱情的路人 於 2020-9-16 10:07 PM 發表

我試過了, 洗左 萬八蚊, 一D用都冇!

鞋墊政府有支助?我差不多2000蚊一對,但用咗好似冇乜大分別!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前期熱情的路人 於 2020-9-16 10:07 PM 發表

但骨科醫生話,骨頭沒變型畸形喺唔使矯正

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-16 08:39 PM 發表

鞋墊政府有支助?我差不多2000蚊一對,但用咗好似冇乜大分別!

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-17 12:02 AM 發表

萬八蚊咁平?做咗啲乜嘢?

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 前期不安的核心 於 2020-9-17 09:26 AM 發表

因為係學校叫我去做的,所以有。

回覆 引用 TOP

我記得系有得做,系外國論文,香港就唔知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-17 12:02 AM 發表

萬八蚊原來咁貴㗎,仲冇用添失望㗎。

像呢種內八字腿你要從多個方面睇糾正佢,比如瞓覺瞓姿,走路嘅腿法都要糾正佢

引用:
原帖由 1802esme 於 2020-9-21 02:56 AM 發表

萬八蚊原來咁貴㗎,仲冇用添失望㗎。
咪成條腰骨丶腳骨 搞,搞完係好左,不過 佢平時坐資又唔好,成是跳, 好快打回原形。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]