• 瀏覽: 7,295
  • 回覆: 50
有。。但你夠唔夠膽比你個仔女吮先。。一陣道姑黎就即係吸毒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wtfabcde 於 2020-9-16 01:45 PM 發表

係呀, 以前奶粉好似係有錢人先買到, 而且好多人既收入都唔高, 所以奶媽先有需求
宜加好既奶粉平既都有, 隨時買都容易啦
喺邊度搵離心機

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

當d人講天然丶健康既同時,知否奶粉是人工産物,裏便加入左不同成份,父母又知幾多?

奶媽?笑左

回覆 引用 TOP

你要講清楚個奶媽係淨係服侍你定個bb

回覆 引用 TOP

奶媽好,一物幾用,沖個人奶乳浴,好正架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 急焦正金童 於 2020-9-19 10:18 AM 發表

奶粉少左抗體同一啲元素系奶粉比吾到。奶粉只比比啲無奶水嘅媽媽代用。如果系邏輯上隻牛能可能有暗病,大家都吾知架。香港人真善忘,雪印事件忘記得一忘得一乾二淨。呵呵。 ...
人奶同奶粉一様有風險

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一風堂 於 2020-9-19 03:40 PM 發表

我會試飲,安全先比BB飲
你試飲就知道安唔安全?
你試飲就知冇 Hazardous substances, heavy element, Carcinogenic materials ?
咁 L 西利

引用:
原帖由 yat69 於 2020-9-20 07:23 AM 發表

你試飲就知道安唔安全?
你試飲就知冇 Hazardous substances, heavy element, Carcinogenic materials ?
咁 L 西利
只係睇吓有冇肚屙啫,同D味道易唔易入口

引用:
原帖由 夜古代救星 於 2020-9-19 05:07 PM 發表

當d人講天然丶健康既同時,知否奶粉是人工産物,裏便加入左不同成份,父母又知幾多?
中 point, 邉度有咁多天然丫,d人真係七
就當真係天然,加左幾多 additives, Preservatives, colourants。
重有呀,D人話加食用級色素,天然色素先好笑
就好似賣乾花咁,一包包一大“陣”所謂花香味,allergic 到僕街

咁多市面化妝品,就算大牌子都好,我敢講99.9%都唔合格
如果有人想問點解,我可以點。
如果有人想 challenge ,首先了解左 iso17020, iso17025, TRA, heavy element, Carcinogent, EU 55+11 Fragrances, Preservatives, REACH, SVHC..... 先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一風堂 於 2020-9-20 07:26 AM 發表

只係睇吓有冇肚屙啫,同D味道易唔易入口
冇疴同易入口就比 bb 飲?

引用:
原帖由 yat69 於 2020-9-20 07:34 AM 發表

冇疴同易入口就比 bb 飲?
就係這般簡單,我要求好低咋

回覆 引用 TOP

遲啲會大量需求,始終奶粉唔健康同好多假奶粉

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]