• 瀏覽: 7,292
  • 回覆: 50
引用:
原帖由 woodytim 於 2020-9-15 11:58 PM 發表

代母都有,無理由無奶媽,你地會唔會比自已BB飲其他媽媽既奶?
唔好玩啦,大佬點知件奶媽有冇病。
飲奶粉又唔會死,大把人飲奶粉大。

貧奶太多, 窮人又多
只能說沒公開市場, 私人可能還有吧

回覆 引用 TOP

應該有

不過唔係搵比bb 係搵比自己

d 麻甩佬鍾意啜人垃lin

引用:
原帖由 woodytim 於 2020-9-15 11:58 PM 發表

代母都有,無理由無奶媽,你地會唔會比自已BB飲其他媽媽既奶?
唔知奶媽乳頭會否先乾淨才餵BB,一定先要檢查及試飲才到阿B🤣🤣🤣

奶媽比電話用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wtfabcde 於 2020-9-16 01:45 PM 發表

係呀, 以前奶粉好似係有錢人先買到, 而且好多人既收入都唔高, 所以奶媽先有需求
宜加好既奶粉平既都有, 隨時買都容易啦
奶媽都好慘 境然冇奶粉咁值錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sowina 於 2020-9-19 12:42 AM 發表

唔好玩啦,大佬點知件奶媽有冇病。
飲奶粉又唔會死,大把人飲奶粉大。
奶粉少左抗體同一啲元素系奶粉比吾到。奶粉只比比啲無奶水嘅媽媽代用。如果系邏輯上隻牛能可能有暗病,大家都吾知架。香港人真善忘,雪印事件忘記得一忘得一乾二淨。呵呵。

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-9-19 03:14 AM 發表

應該有

不過唔係搵比bb 係搵比自己

d 麻甩佬鍾意啜人垃lin
日本多好。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sshredder 於 2020-9-19 05:26 AM 發表

唔知奶媽乳頭會否先乾淨才餵BB,一定先要檢查及試飲才到阿B🤣🤣🤣
使吾使烚下先。以前無奶粉,又無烚下阿媽個奶咀,衛生條件仲無現代甘好,點解人類可以繁殖到現代。人奶成份本身比牲畜高,只是脂肪無甘高。人類系高等生物,其他的都是低等。點解大家覺得比BB飲低等生物奶好過飲人奶。生產商經常繫到吹佢地啲奶粉點勁,吾好甘易比人洗腦啦。我想飲奶的話,我會選鮮奶啦,如果有鮮人奶飲的話就好。

回覆 引用 TOP

引用:

應該無。先唔講個老公會唔會曳曳,宜家呢個世代,D人寧願食奶粉都唔食人奶,所以宜家應該唔會有奶媽呢個行業

回覆 引用 TOP

有錢飲人奶   無錢飲奶粉

做人當自強.不理智的就沒有意義嘛.
年輕人需要的不只是薪水,是薪水背後代表的東西,是薪水之外無法統計的價值,我們人在做有意義的事的時候特別快樂.

回覆 引用 TOP

引用:

你估乳牛咩
無生BB點有奶呀?

回覆 引用 TOP

你比得起錢,香港都好難搵到人全職照顧BB,何況奶媽

回覆 引用 TOP

引用:

又無得俾老爸親身試奶😅。對品質無保證🙄

回覆 引用 TOP

引用:

我會試飲,安全先比BB飲

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]