• 瀏覽: 26,098
  • 回覆: 282
應該要借

你一係照借,一係搵工。
天無絕人之路。
只要是愛國愛黨,一定無問題!
最衰美國肺炎

佢地咁叫得你 可能連食都成問題啦....樓主平時比好多?如果唔係借,唔通個天會跌啲錢落黎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 khkg 於 2020-9-15 08:15 AM 發表

因為疫情而失業, 已經無積蓄, 父母叫我出去借錢比家用
你父母年己多大已退休?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jie_du_pian 於 2020-9-16 07:32 AM 發表

你呢種唔係父母,佢地只係用家。
如果你冇乜嘢要靠佢哋,你可以走先
咪係囉!除非屋企人要用錢都無晒喇,大家先再諗辦法去借啫

同佢地講,無入息借唔到,問下佢地肯唔肯做擔保人。

借完錢畀完家用,同父母講我還唔到要破產喇,以後就叫佢哋食蕉啦,乜人追債就走佬啦,唔攞綜援就係你嘅事

回覆 引用 TOP

我諗你父母出發點想你快d搵工所以咁逼你即

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
[fly]支持中國共產黨成立港區國安法[/fly]
引用:
原帖由 khkg 於 2020-9-15 08:15 AM 發表

因為疫情而失業, 已經無積蓄, 父母叫我出去借錢比家用
諗下有咩正途生財。上星期經過上水天橋,有2年青人自彈自唱,個結他喼都滿哂$。

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 khkg 於 2020-9-16 01:29 AM 發表

正常父母會否咁做
上網開post批鬥老豆老母,正常子女會否咁做

引用:
原帖由 異域浪漫的主角 於 2020-9-16 12:35 PM 發表

咪係囉!除非屋企人要用錢都無晒喇,大家先再諗辦法去借啫
當你係提款機呀嘛,你冇錢就叫你借錢,你話唔到就話你冇用囉

引用:
原帖由 齋睇唔買 於 2020-9-16 12:37 PM 發表

同佢地講,無入息借唔到,問下佢地肯唔肯做擔保人。
勁!高招!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]