• 瀏覽: 3,512
  • 回覆: 25
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 nicky_8543 於 2020-9-18 08:26 發表

咁點解一定要OVERNIGHT? 點解一定要將啲家長折磨到不似人型咁先安樂? 同埋無床訓。
果時工人連去醫院都唔太鐘意,我做唔出迫佢過埋夜。
有自己屋企專人照顧, 當然會周到啲. 單靠護士一個睇一堆, 喊都無人得閒理.

無話一定既, BB係你既, 你自己選擇.

引用:
原帖由 @miu 於 2020-9-15 07:25 PM 發表

你上一篇文話你簽左棄養書?
再上一篇話離婚?
醫生可以叫人辭工揍仔? 唔辭工唔比接走?
Agree x 2
依d貼都唔知邊句真,
仲有人好叻,
雖然文筆垃圾,
但好叻隱惡揚善,
自己衰野永遠淡化,
人地小小野放大一百倍。
自己曾狂插父母重男輕女如何不堪,
自己又食又住先比四千元家用又話父母貪心云云...
近期又唔係咁勒......
真係估你唔島

引用:
原帖由 opclk99 於 2020-9-19 05:56 AM 發表

Agree x 2
依d貼都唔知邊句真,
仲有人好叻,
雖然文筆垃圾,
但好叻隱惡揚善,
自己衰野永遠淡化,
人地小小野放大一百倍。
自己曾狂插父母重男輕女如何不堪,
自己又食又住先比四千元家用又話父母貪心云云...
近期又唔係咁勒......
真係估你唔島 ...
其實你覺得假可以唔覆,每個人承受壓力都唔一樣。何必加一腳? 何必惡言相向?
再講,你講我之前狂話父母應該好幾年前。
你可以將我比得果四千咁小拎出黎講,但又又唔講埋父母將啲樓過左比兄弟姊妹? 我唔覺我嬲係有咩問題,兩老都多錢到要拎黎派何必要再問我拎家用?

[IMG]http://hanamizuki.tw/wp-content/uploads/2008/07/080714_baby.jpg[IMG]
引用:
原帖由 GJ225 於 2020-9-19 05:23 AM 發表

有自己屋企專人照顧, 當然會周到啲. 單靠護士一個睇一堆, 喊都無人得閒理.

無話一定既, BB係你既, 你自己選擇.
BB係我當然係我選擇,但入面班醫護就包青天上身。

[IMG]http://hanamizuki.tw/wp-content/uploads/2008/07/080714_baby.jpg[IMG]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nicky_8543 於 2020-9-19 10:23 AM 發表

其實你覺得假可以唔覆,每個人承受壓力都唔一樣。何必加一腳? 何必惡言相向?
再講,你講我之前狂話父母應該好幾年前。
你可以將我比得果四千咁小拎出黎講,但又又唔講埋父母將啲樓過左比兄弟姊妹? 我唔覺我嬲係有咩問題,兩老都多錢到要拎黎派何必要再問我拎家用? ...
老豆老母睇你係好事,
但係粉腸梗係唔會覺得自已有問題,
前言不對後語,
第一板嗰位板友問題你都未解答,
真真假假你先知,
唔該高抬貴手,
咪再愚弄大家。

回覆 引用 TOP

我也有一個長期住院親人,你説的例子我未遇過,反而他們非常人性化及體諒,其實你有咁多問題點解吾搵醫院社工

引用:
原帖由 bblaila 於 2020-9-20 03:13 PM 發表

我也有一個長期住院親人,你説的例子我未遇過,反而他們非常人性化及體諒,其實你有咁多問題點解吾搵醫院社工
其實係病房風氣既問題黎講社工都係比護士欺負,反而同醫生講會好啲。佢會用病人角度黎同護士長傾,再由護士長同護士傾。話時話,我好似都好多日無見過果個心理變態既護士。同埋你係邊間醫院同咩科? 內科係變態黎講都數一數二

回覆 引用 TOP

長期住院對邊個都唔好

回覆 引用 TOP

我都有同感,個仔有病又唔係我想ge ,日日夜夜咁湊住,自己真係身心疲累,覺得壓力很大,有時只係想呻下,等人關心下,結果連所謂社工都唔會理你,唔覆你,有時,真係會對人性失望

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]