• 瀏覽: 6,110
  • 回覆: 63
我係一個單親媽媽,十年前前夫偷食,決定離婚,之後有比過機會佢,最後佢都係偷食,分開之後6年無拍過拖,其間一直都有人追,但我好怕再受傷,同想專心照顧個仔,所以全部都拒絕。
直至三年前我同左個中學同學一齊,佢喺我離婚之後有追過我,我無理佢,隔左兩年佢又再追過,佢當時答應話會好好咁對我同我個仔,我會係佢最後一個,佢心痛我之前遇到渣男,我覺得佢有誠意又好真心,所以答應左一齊。之後我地一直都好好。

但近喱幾個月佢轉左工,變得無時間,無時間陪我。send信息,打電話都要隔幾個鐘先覆我,甚至唔覆,大家亦都無乜見面,佢一直同我講佢真係好忙。我話就算無時間見,我只係想佢得閒打比我,覆我信息都好,佢都好少咁做。
上個禮拜我地嗌交,我問佢其實想點,佢話不如大家分開。因為佢唔想咁樣,又無時間陪我,唔想咁樣一齊落去,佢好辛苦。佢想專心咁做野。大家做返朋友。
前一個月仲講緊佢好愛我,佢知佢自己無時間陪我,突然間就話要分手。就算我同佢講唔好分手,話唔洗佢陪佢都堅持要分手。(佢話佢無第二個)
我以為自己搵到個對我好好既人,我當初相信佢所以同佢一齊,唔係我唔會拍拖,寧願自己一個,依家又傷多一次,唔敢再相信任何人。
點解男人話變就變。

引用:
原帖由 春天難吃的裙 於 2020-9-14 01:20 AM 發表

我係一個單親媽媽,十年前前夫偷食,決定離婚,之後有比過機會佢,最後佢都係偷食,分開之後6年無拍過拖,其間一直都有人追,但我好怕再受傷,同想專心照顧個仔,所以全部都拒絕。
直至三年前我同左個中學同學一齊,佢喺我離婚之後有追過我,我無理佢,隔左兩年佢又再追過,佢當時答應話會好好咁對我同我個仔,我會係佢最後一個,佢心痛我之前遇到渣男,我覺得佢有誠意又好真心,所以答應左一齊。之後我地一直都好好。

但近喱 ...
其實你都離咗一次婚啦
你應該明白到對你好唔係永遠嘅隨時會變嘅男人係咁㗎啦
女人都係咁啦你仲未睇化咩

引用:
原帖由 春天難吃的裙 於 2020-9-14 01:20 AM 發表

但近喱 ...
佢有咗絕症唔想妳知呀!!

仲有,話變就變,無分性別㗎!!

引用:

但近喱 ...
首先佢返工時唔覆你可能有兩大個原因.

1. 新工作真係好忙, 真係無時間覆. (不過可能性唔太高, 除非你真係好煩那種, 否則開會都會有break, 吹一兩句交代下唔難 )
2. 轉新工見到心儀對象, 所以返工唔會覆你, 以免被人發覺佢有女朋友. (通常好多時會發生)

咁佢放左工又會唔會熱情好多, 變返正常? 放左工搭車應該都得閒同你傾啦.
可以透露下佢係做咩工作嗎?

可能出邊識到個好過你嘅,所以佢要決意分開。

引用:
原帖由 春天難吃的裙 於 2020-9-14 01:20 發表

但近喱 ...
女人都話變就變啦!想做個開心嘅人,就冇太認真,當今社會邊個認真邊個就會輸,抱住玩玩下心態或者會遇到痴情人都唔定,冇將自己封閉係一個唔信任何人嘅孤獨空間。

引用:

但近喱 ...
一個愛妳的人不會使妳哭。一個不愛妳的人,不用為其流淚.
比心機帶大兒子才是正事。

未 敢 忘, 父 母 恩, 報 劬 勞, 願 獻 我 此 生.  願 爹 媽 情 永 固, 無 忘 天 涯 赤 子 心.
我欲乖風歸去, 排徊樹下憶慈嚴
引用:
原帖由 黑人憎 於 2020-9-14 01:28 AM 發表

其實你都離咗一次婚啦
你應該明白到對你好唔係永遠嘅隨時會變嘅男人係咁㗎啦
女人都係咁啦你仲未睇化咩
我當時就係明白所以一直無拍拖,佢當初誓神劈願咁講,我先信佢😭

引用:
原帖由 GX225 於 2020-9-14 02:00 AM 發表

首先佢返工時唔覆你可能有兩大個原因.

1. 新工作真係好忙, 真係無時間覆. (不過可能性唔太高, 除非你真係好煩那種, 否則開會都會有break, 吹一兩句交代下唔難 )
2. 轉新工見到心儀對象, 所以返工唔會覆你, 以免被人發覺佢有女朋友. (通常好多時會發生)

咁佢放左工又會唔會熱情好多, 變返正常? 放左工搭車應該都得閒同你傾啦.
可以透露下佢係做咩工作嗎? ...
我又唔係好煩,其實佢打黎講幾句我已經好夠,但如果佢keep住唔搵我,或者成日話轉頭打比我最後無打,我會話佢。
佢話佢發誓一定無第二個。
新工佢返夜晚,我放工時佢已經返左工,佢放工時我訓緊覺。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1802esme 於 2020-9-14 04:23 AM 發表

可能出邊識到個好過你嘅,所以佢要決意分開。
佢好堅持話自己無第二個😭

引用:
原帖由 bluebird8888 於 2020-9-14 05:21 AM 發表

一個愛妳的人不會使妳哭。一個不愛妳的人,不用為其流淚.
比心機帶大兒子才是正事。
可能佢真係已經唔愛我。。

引用:
原帖由 春天難吃的裙 於 2020-9-14 10:44 AM 發表

佢好堅持話自己無第二個😭
冇第二個找藉口啫,既然佢決意要提出分手,肯定有原因。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]