• 瀏覽: 9,115
  • 回覆: 62
  • 追帖: 2
熱賣及精選
引用:
原帖由 JoyceToTheWorld 於 2020-9-14 09:54 AM 發表

咁你會點處理😞
我都會鬧一兩句,不過見到我老公發火呢,我就會唔出聲,唔睬佢,等佢過咗啖氣呢,佢知衰就會氹番我,跟住我就會要求佢跟我個做法去做,即係我唔會同佢硬碰,佢下左火我就要佢聽我話🤣有時候仲要罰佢🤣

引用:
原帖由 JoyceToTheWorld 於 2020-9-14 10:21 AM 發表

佢個人好defensive mode, 唔鍾意人地比意見, 明明心平氣和同佢講, 佢會突然唔知痴左邊條根 發晒脾氣
我老公都係,多聽朋友意見,都唔聽我意見,大男人

磨合期過後就好了

引用:
原帖由 JoyceToTheWorld 於 2020-9-13 11:27 PM 發表

老公成日發脾氣 搞到我好想同佢分開
有個小朋友 兩歲
我地搞緊移民 下年走得
老夫妻係咪就咁一世?
(拍拖到結婚生小朋友一齊4年)
最緊要唔好畀佢有錢喺身成個思想會改變變得好萌塞㗎因為我老公就係咁樣嘅例子 當佢曾經做錯事嘅時候 只要求人哋原諒軀體諒佢我只係態度差啲佢就對我發脾氣 又話我唔關心佢 我關心佢佢又話我多事

會唔會因為你整容太多?

最怕脾氣唔好嘅人。唔好話老公,有脾氣嘅同事、朋友都係避得就避。如果一定要同一個人相處,我寧願佢心地唔好,都唔要脾氣唔好。

我老公都會發我脾氣,我唔會忍佢就算我有小朋友都好

引用:
原帖由 JoyceToTheWorld 於 2020-9-14 10:21 AM 發表

佢個人好defensive mode, 唔鍾意人地比意見, 明明心平氣和同佢講, 佢會突然唔知痴左邊條根 發晒脾氣
可能就嚟要移民,壓力大,其實做男人嘅嘢好多嘢要諗,男人始終冇女人咁容易適應環境,佢會冇晒朋友,工作環境又唔知點,又要負擔成頭家,應該會係壓力大,有邊一個屋企唔會冇人發脾氣,大家要磨合唔係身邊人可以比到意見

引用:
原帖由 迷途小羔羊羊羊 於 2020-9-17 08:27 AM 發表

可能就嚟要移民,壓力大,其實做男人嘅嘢好多嘢要諗,男人始終冇女人咁容易適應環境,佢會冇晒朋友,工作環境又唔知點,又要負擔成頭家,應該會係壓力大,有邊一個屋企唔會冇人發脾氣,大家要磨合唔係身邊人可以比到意見 ...
係。。 打女人果班就真係pk 係人都有壓力同情緒 佢可能辛苦搵錢 比老闆又成日問候。。

以前唔發脾氣? 結婚後先成日發? 咩原因發多?

快啲吹爆老公,下左度火

引用:
原帖由 JoyceToTheWorld 於 2020-9-13 11:27 PM 發表

老公成日發脾氣 搞到我好想同佢分開
有個小朋友 兩歲
我地搞緊移民 下年走得
老夫妻係咪就咁一世?
(拍拖到結婚生小朋友一齊4年)
未結婚之前唔係咁?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]