• 瀏覽: 4,351
  • 回覆: 34
我老公因為見到家姐,同事都有小朋友,突然跳制話好想生b.佢知道我一直都憎小朋友,佢話諗咗好耐都唔知點同我傾呢樣嘢,到一傾,我唔制,佢就變成好憎我咁,話要冷靜下傾都唔再同我傾。

講返老公個人,出名乜都三分鐘人熱度,乜嘢屋企嘢都唔幫手做。話養貓嘅係佢,到頭來大小事都我做晒。咁樣嘅性格我真係唔敢同佢生。

而家唔生,又話同我距離變等好遠,大家想法好唔一樣。我真係唔知要點做😭因為呢個原因要離婚?我都40喇,係腰又唔好我真係要生醫生話7-8個月可能都要瞓床,但我講呢啲佢覺得係我嘅藉口。

40要考慮清楚,生到都好難復原。

引用:
原帖由 Demetrius 於 2020-9-11 05:29 PM 發表

40要考慮清楚,生到都好難復原。
係呀,同埋高齡產婦都好多問題

引用:
原帖由 中秋熱情的樓主 於 2020-9-11 04:40 PM 發表

我老公因為見到家姐,同事都有小朋友,突然跳制話好想生b.佢知道我一直都憎小朋友,佢話諗咗好耐都唔知點同我傾呢樣嘢,到一傾,我唔制,佢就變成好憎我咁,話要冷靜下傾都唔再同我傾。

講返老公個人,出名乜都三分鐘人熱度,乜嘢屋企嘢都唔幫手做。話養貓嘅係佢,到頭來大小事都我做晒。咁樣嘅性格我真係唔敢同佢生。

而家唔生,又話同我距離變等好遠,大家想法好唔一樣。我真係唔知要點做😭因為呢個原因要離婚?我都40 ...
算啦,仔唔好生,氹下佢開心過日子啦,你解釋比佢聽40歲生B危險呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中秋熱情的樓主 於 2020-9-11 04:40 PM 發表

而家唔生,又話同我距離變等好遠,大家想法好唔一樣。我真係唔知要點做😭因為呢個原因要離婚?我都40 ...
佢要生,你唔生,就離婚啦,我係男人,而我又想有後代,我會搵第二個同我生

引用:
原帖由 愛香港愛和平 於 2020-9-12 12:18 AM 發表

佢要生,你唔生,就離婚啦,我係男人,而我又想有後代,我會搵第二個同我生
Agree. Traditional Chinese family need a son la.

離婚啦,一陣講多兩講,佢話你搞到佢絕後呀

回覆 引用 TOP

如果我老公好想生
我真係唔會阻佢
離婚俾機會佢搵第個女人生

搞到人地絕後呢d咁重既罪名
無謂啦
冇男人又唔會死既

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 simplelove168 於 2020-9-12 01:21 AM 發表

Agree. Traditional Chinese family need a son la.
唔關中國傳統家庭而生仔,係佢哋2人唔同目標,一個要生一個唔願意生,男人想生話甘易,搵第二個女人生就可以。

唔想生小朋友就不必結婚

引用:
原帖由 愛香港愛和平 於 2020-9-12 06:56 AM 發表

唔關中國傳統家庭而生仔,係佢哋2人唔同目標,一個要生一個唔願意生,男人想生話甘易,搵第二個女人生就可以。

唔想生小朋友就不必結婚
Agree.

回覆 引用 TOP

腰唔好因為核心肌群弱,生唔生都應該練好佢。
練了就生都未必有事,唔練就算唔生過多十年都腰椎間盤出事

回覆 引用 TOP

引用:

35歲以上生的BB較易有遺傳病,
40歲的體力仲適唔適合廿四小時照顧小朋友?

回覆 引用 TOP

生bb後都有很多開心的, 40歲可能都生唔出,順其自然啦!

引用:

女人唔生仔咁結婚做咩, 拍拖就得啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛香港愛和平 於 2020-9-12 00:18 發表
佢老公做人咁不負責任,就算要離婚都好過生一件出黎。同埋生左離得仲快,因為要養一個小朋友其實係好辛苦的,要樓主一個人食晒包尾,離硬。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]