• 瀏覽: 11,533
  • 回覆: 104
  • 追帖: 2
我之前在網上認識在個單身媽媽,佢個仔五歲,佢前夫已經死去。因為疫証,佢個仔返在大陸避疫。我地就係呢段時間識在佢發展在關係及住在一齊,果4-5個月時間,我地兩個好開心,就好似夫妻一樣,因為佢同佢前夫離婚果陣,個仔開頭跟佢前夫,佢直到個仔三歲果陣死在,個仔跟返佢。佢前夫果邊人呃個仔佢老豆去在外國做野,冇同佢講佢老豆已經死在,所以我同女朋友同佢個仔講我就佢老豆,係外國返在黎。直到上個星期,因為快要開學所以佢個仔返黎香港。我地去深圳灣口岸接佢,佢個開始時接受比我拖手,並且叫佢叫爸爸佢都會叫,但上到的士,唔願意座我隔離,迫佢座先座,但落車果陣又肯比我拉手,抱住。係地鐵入面又主動問我呢個係咩站呀,點讀呀等,同埋試過一隻手抱住我,一隻手抱住媽媽。但第二日,我女朋友帶佢去我屋企,佢肯去,但唔想久留,成日問佢媽咪走得未,點都唔想留係度瞓。有一次,因為女朋友返在工,個仔問媽咪係邊,佢婆婆講媽咪去在爸爸度,個仔講叫媽咪快啲返黎,唔好去爸爸度,而且發現佢偷偷地喊。問佢點解,佢唔講,但有提過話爸爸都唔要佢,佢都唔要爸爸,我唔知佢咁講的原因係知道我其實唔係佢爸爸,又或者佢當在我係爸爸,但佢好憎佢以前爸爸唔要佢。種有,佢個仔我懷疑可能有語言障礙,講嘢唔夠流暢,表達唔夠清楚,脾氣比較慒底,專注力唔夠專一,我都擔心佢,我講過如果我一早發現就立即帶佢去睇私家,唔使慢慢等公立,今個月尾先第一次見醫生,等在一年幾。我依家覺得壓力都大,唔知將來會點。唔知同佢個仔相處成點,又唔知接落黎點做好。另外,我女朋友偏向唔想再生,但佢又話唔抗拒,而我想生多個,我知依家唔係時候傾呢D,但心入面有啲唔舒服,但只能自己講將來會改變。另外,我想起立一個谷,因為依家好少呢種谷,如相同情況的人可以互相交流下。

熱賣及精選
引用:
原帖由 goodwill2000 於 2020-9-11 11:41 AM 發表

我之前在網上認識在個單身媽媽,佢個仔五歲,佢前夫已經死去。因為疫証,佢個仔返在大陸避疫。我地就係呢段時間識在佢發展在關係及住在一齊,果4-5個月時間,我地兩個好開心,就好似夫妻一樣,因為佢同佢前夫離婚果陣,個仔開頭跟佢前夫,佢直到個仔三歲果陣死在,個仔跟返佢。佢前夫果邊人呃個仔佢老豆去在外國做野,冇同佢講佢老豆已經死在,所以我同女朋友同佢個仔講我就佢老豆,係外國返在黎。直到上個星期,因為快要開學所 ...
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=26502390&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy

唔好介意…

以閣下嘅腦部發展水平…

真係唔好再生小朋友喇…

引用:
原帖由 goodwill2000 於 2020-9-11 11:41 AM 發表

我之前在網上認識在個單身媽媽,佢個仔五歲,佢前夫已經死去。因為疫証,佢個仔返在大陸避疫。我地就係呢段時間識在佢發展在關係及住在一齊,果4-5個月時間,我地兩個好開心,就好似夫妻一樣,因為佢同佢前夫離婚果陣,個仔開頭跟佢前夫,佢直到個仔三歲果陣死在,個仔跟返佢。佢前夫果邊人呃個仔佢老豆去在外國做野,冇同佢講佢老豆已經死在,所以我同女朋友同佢個仔講我就佢老豆,係外國返在黎。直到上個星期,因為快要開學所 ...
根本冇問題! 快啲結婚先就真!

細路仔5歲, 大過D 唔記得架啦, 同佢玩多D 去街食下飯 就搞掂。

至於 生多個! 更簡單, 有錢就得, 女人既野 非常易轉變! 咪同佢講生多個妹比仔仔囉!

e家 搞得黎 到生B 都疫情完啦,好時機!

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2020-9-11 12:04 PM 發表

我唔明你咁講咩意思,你搵返以前啲post其實係冇意思。每個人都會有過去,再聰明啲人係愛情面前都會麻木,有人更會自殺,佢地都係智障?我對以前段感情已經放棄在,同時已經反省過以前我係愛錯在人,但依家呢個女朋友對我好好。同之前個咁同,除非你係我以前條女或者你佢識,唔係你挖人傷疤,佢人品都好有問題,你腦部真係唔知點發展?謝謝。

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

唔好介意…

以閣下嘅腦部發展水平…

真係唔好再生小朋友喇… ...

引用:
原帖由 goodwill2000 於 2020-9-11 12:19 PM 發表

我唔明你咁講咩意思,你搵返以前啲post其實係冇意思。每個人都會有過去,再聰明啲人係愛情面前都會麻木,有人更會自殺,佢地都係智障?我對以前段感情已經放棄在,同時已經反省過以前我係愛錯在人,但依家呢個女朋友對我好好。同之前個咁同,除非你係我以前條女或者你佢識,唔係你挖人傷疤,佢人品都好有問題,你腦部真係唔知點發展?謝謝。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-11 12:04 PM 發表

根本冇問題! 快啲結婚先就真!

細路仔5歲, 大過D 唔記得架啦, 同佢玩多D 去街食下飯 就搞掂。

至於 生多個! 更簡單, 有錢就得, 女人既野 非常易轉變! 咪同佢講生多個妹比仔仔囉!

e家 搞得黎 到生B 都疫情完啦,好時機! ...
但願如此,謝謝

庸人自擾

引用:
原帖由 goodwill2000 於 2020-9-11 12:19 PM 發表

發展水平正常嘅人,係會明白有意思的…

引用:

買大送細仲想點呀?

買大送細 爽呀

引用:

你打咁長篇嘢都睇出你對佢倆母子認真
如果你想搞好同佢個仔關係,最好同佢見兒童心理醫生,咁先可以真正知道係咪佢之前嗰幾年生活影響佢。
之後生返個小朋友都好,咁可以令你同佢倆母子關係變得更親厚。

喺個心度妳應該畀多啲佢安慰,而且如果妳哋兩個想枕住嘅喺埋一齊感情唔出現問題,翻抄個都系必要嘅,買送碟

第一全文唔覺你將自己設定做佢老豆,當然咪柒抽抨,唔覺唔代表你係定唔係,覺,感覺,呢度指我個人愚覺。

要一齊,己婚有仔婦(負責任者)必子女第一,當然唔洗多提什麼佢唔負責任性濫交豪賭吸毒王之類,因為如果屬後者而你 take her ,甘就關人隱事半句多。

佢 care 她仔,就會想你 care 她仔,唔係一時好玩、同情、或者當份盡責工甘去做!

你做倒 care 她仔時,先好諗結婚。

但人係相對,即使你做到付出,亦要留意收入,你無條件深愛放火燒全家世仇然後同人講愛係無界限、fine! 甘我把皮收。

佢有左人生一定履歷,曾經滄海者、對自己人生負責者、必學會計算。

引用:

吾應該講都要講,其實你禁同D女,想個賤男變好人禁,根本都系無可能的,結過婚生過,同未結過未生過戈D比,心路歷程系完全吾一樣的,打過比喻,過左禁多年人,完成左禁多成就,兒家叫你重新再來過,點會想來多次,講到幾吾介意,實質都系吾會想,你好快會發現你想要拍拖,但佢要婚姻,個感覺系兩瑪子事,重有個好大問題,先吾計好多野,吾會好似以前拍拖禁比到你,重可能會因為個仔,扮親密扮愛你,尼D都系對你好吾公平

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]