• 瀏覽: 25,442
  • 回覆: 4
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 嘟嘟人類 於 2020-9-11 12:17 AM 發表

我爸70多歲,我沒有媽媽,我還是個學生,親戚關係不熟。在小時候某一天發現了我爸手機有奇怪的東西,我一直偷看他手機總是好像被大陸女人騙錢,還是兩個。我一直不知道怎樣做所以我繼續沉默,但是我一直看到他們要錢而且看著我爸被騙。

有一次,看到她說她要還朋友錢,要兩萬,然後我爸他回覆現在狀況不佳最後一次了。最近,看見另一位臭雞發了關於房子的東西甚麼業主交稅。我怕了,我怕我爸為了她買了房子給她。很多年了,但 ...
你的角度她們是騙, 但你想想父親沒有老伴, 很寂寞, 大陸女人投懷送抱, 你老豆先至會甘心俾錢佢地

無乜可以做, 你咁細個。人係好易寂莫, 大個左你就明。錢無左就由得佢, 最重要係你老豆開心
有啲野, 你做女的, 幫唔到的

引用:
原帖由 嘟嘟人類 於 2020-9-11 03:58 PM 發表

仲要要求我爸要幫佢買嘢
咁你試下心平氣和咁同你老豆傾下

當局者迷, 佢未必係覺得自己俾人呃

引用:
原帖由 嘟嘟人類 於 2020-9-11 04:09 PM 發表

佢一定否認,佢超硬頸,我根本講唔出口,有證據。我一直都有暗視佢俾人騙,但佢鬧我痴線。我一直省用錢,佢比我都唔想收因為係辛苦掙的,而兩條死扑街一直大魚大肉買名牌 ...
咁無了, 這兒事我只可以勸你, 不要理, 佢生活開心就好了
你自己都好好計劃自己出國的生活, 唔好再理, 你可能覺得好唔抵, 但你只係諗住件事, 其實對事情無幫助

讓自己的思想休息一下吧。不要再想了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2020-9-15 10:32 AM 發表

買都要有個價
如果果個係我家人,我真係XYZ他 ,老左 老婆唔係度你搵個人陪下你OK
但唔係上腦吧 , 如果玩 就要知道自己係玩  ,如果係認真 都唔會搵兩個LA ...
XYZ完佢,佢如果都係咁, 你可以做乜, 都係無辦法
有時家人的野, 真係逆來順受. 無奈

引用:
原帖由 車站靚妹頭 於 2020-9-15 02:25 PM 發表

你系編劇? 唔合格重作 你老豆七張野有錢供你留學 重比2條女呃咗幾年添 點計都系個有能力嘅人即系醒字派  作古仔都要作好D 呢次比1分你 下次再系泔 比0分 ...
唔可以咁講, 呢個世界乜人都有, 你身邊無唔代表不存在
百貨都要應百客, 你想像唔到有人會買的野, 一樣有人會買, 你係唔會想像到咁
如果全部都話係假, 咁討論區無生存空間

我就信樓主講係真的, 只係真係好無奈

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]