• 瀏覽: 25,421
  • 回覆: 5
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 嘟嘟人類 於 2020-9-11 12:17 AM 發表

我爸70多歲,我沒有媽媽,我還是個學生,親戚關係不熟。在小時候某一天發現了我爸手機有奇怪的東西,我一直偷看他手機總是好像被大陸女人騙錢,還是兩個。我一直不知道怎樣做所以我繼續沉默,但是我一直看到他們要錢而且看著我爸被騙。

有一次,看到她說她要還朋友錢,要兩萬,然後我爸他回覆現在狀況不佳最後一次了。最近,看見另一位臭雞發了關於房子的東西甚麼業主交稅。我怕了,我怕我爸為了她買了房子給她。很多年了,但 ...
你諗得太多 或 生活得太好了吧⋯⋯

你老豆 玩女人 玩兩個 唔洗錢? 你老豆養大你 重有得去 外國讀書 重唔夠好? 相信好過好多人啦!

你同佢講, 留返間屋比你, 其他任佢洗啦,單身老人 玩女人 咁happy 唔好阻佢! 有得玩好玩!

你有骨氣D, 好仔不論爺田地, 努力讀書自力更生。

引用:
原帖由 嘟嘟人類 於 2020-9-11 12:00 PM 發表

就係怕佢唔留間屋俾我反而俾咗嗰兩個女人,而且我除咗佢冇其他人可以信,個女人呃咗好多年錢,依家拉埋間屋我有啲驚,所以我想解決但係我唔知點算 ...
你唔識同你老豆講咩? 你老豆識去玩女人,又有錢供你外國讀書,你估佢係 儍仔?

其實根本不用多想,讀好書 搵好工, 我見大把人都唔返香港生活啦, 重要間屋把鬼咩, 諗都多餘。

你間是 豪宅?

引用:
原帖由 嘟嘟人類 於 2020-9-11 12:35 PM 發表

不算是,我現在連18歲都冇所以先驚
既然連兩千萬都不到的單位,不如自己讀好D書,自己搵份好工好過啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2020-9-15 10:30 AM 發表

係唔係豪宅都唔應該LA...btw真係唔明點解玩女人會玩到自己傻左
唔係咁講, 一千幾百萬 對青年人 讀緊書 既黎講, 係一個目標,而且好多人都可以達到, 自己搵冇問題。

但如果 豪宅一兩億 既話, 相對就是 夢想了, 大部分人都 搵唔到咁多架⋯

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2020-9-15 01:45 PM 發表

唔係單單幾錢問題,你真心冇咩所謂。幾多都一樣
你俾人呃的,一蚊都多
如果為玩的,咁大個人要知個價
問題係你連 人哋老豆 係真心與否 都唔知, 你只是假設性佢比人呃!

我有個朋友 每個月 買幾千蚊野 送比大陸女主播, 佢自己不知幾享受, 也開心。

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2020-9-15 02:21 PM 發表

好簡單 假設他講的野係真 如果老豆係真心 唔會係對兩個女人吧 ,如果你要講到可以同時對好多女人都真心 咁E個已經係大家定義不同 ,最少法制上你只可以選一個 。

你後者係買野知唔知價問題 ,明碼實價。
當然傻唔傻要睇身家LA  又可以傻但開心都唔出奇 ...
你都識講 定義不同 , 重可討論什麼?

男人真心愛 兩個女人⋯ 有幾平常? 你問下人先啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]