• 瀏覽: 24,067
  • 回覆: 396
  • 追帖: 2
如果有個ex搵返你, 想同你發展婚外情, 你會接受嗎?

我明白女性一定係一面倒反對
所以我想聽聽男性既睇法

背景: 雙方互有好感, 但各有家室

原post: https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

引用:
原帖由 arinato 於 2020-9-10 04:19 PM 發表

引用:
原帖由 arinato 於 2020-9-10 04:19 PM 發表

對於冇 EX 既我。。。。。。其實真係唔識答妳。。。。

作為一個負責任既男人,我應該要答唔會接受?

引用:
原帖由 薩爾拉丁 於 2020-9-10 04:24 PM 發表

對於冇 EX 既我。。。。。。其實真係唔識答妳。。。。

作為一個負責任既男人,我應該要答唔會接受?
無ex? 師兄你幾歲?

其實我都覺得自己好唔負責任
但為咗彌補我嘅缺失同遺憾
比我任性一次啦

記得婚姻既誓詞嗎
如果只係為左樓主自己既一己私慾而影響身邊伴侶
我覺得樓主不如放過身邊個位啦
嘗試下調轉身份諗下
身邊伴侶都同你做一模一樣既事
是否可以大條道理講係為左一己私慾

引用:
原帖由 arinato 於 2020-9-10 04:28 PM 發表

無ex? 師兄你幾歲?

其實我都覺得自己好唔負責任
但為咗彌補我嘅缺失同遺憾
比我任性一次啦
嗯。。。。40歲既我冇人要嘛,咪冇EX囉
😭😭😭

。。。。。。妳。。。係咪白羊座?

引用:
原帖由 薩爾拉丁 於 2020-9-10 04:21 PM 發表

。。。。。。兩個人相處要長久,除左相敬如賓,情趣都好重要既

唔一定要有理由原因,單單想見到妳笑妳開心,就係足夠理由去氹妳啦

妳自己都冇主動氹老公,又唔要求老公氹妳。。。。久而久之相處就會變得公式化,淡而無味

係咪因為咁,妳先想向外求,想被其他人寵妳呀?
為左升呢 搬過黎先

其實呢我同我老公相處得雖然平平淡淡
但係我地係覺得開心舒服

其實我真係無想被其他人寵, 只因情意結
年紀大喇, 如果再唔實行
過多2年我想佢都唔so我啦? 係咪?

引用:
原帖由 arinato 於 2020-9-10 04:45 PM 發表

為左升呢 搬過黎先

其實呢我同我老公相處得雖然平平淡淡
但係我地係覺得開心舒服

其實我真係無想被其他人寵, 只因情意結
年紀大喇, 如果再唔實行
過多2年我想佢都唔so我啦? 係咪? ...
本身妳同老公無咩問題,亦無不滿
所以其實我真係唔多贊成妳做傻事。。。。

不過妳心意已決,旁人講咩都係多餘
妳自己小心行事吧

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-9-10 04:35 PM 發表
記得婚姻既誓詞嗎
如果只係為左樓主自己既一己私慾而影響身邊伴侶
我覺得樓主不如放過身邊個位啦
嘗試下調轉身份諗下
身邊伴侶都同你做一模一樣既事
是否可以大條道理講係為左一己私慾 ...
其實我都係想試一次半次啫
真係嚴重到要放棄另一半?

同埋我自己真係有易地而處咁諗過
如果佢真係有一件咁放唔低咁想做嘅事
覺得唔做真係會抱憾終生嘅
我會放佢去做

我唔係得個講字架
我以前有個ex, 佢話佢同個ex有個約定
我當時都有放佢出去完成佢嘅心願

引用:
原帖由 薩爾拉丁 於 2020-9-10 04:38 PM 發表

嗯。。。。40歲既我冇人要嘛,咪冇EX囉
😭😭😭

。。。。。。妳。。。係咪白羊座?
唔好呃我喎師兄 又話有初戀嘅

我射手座㗎 嚮往自由係我嘅個性

引用:
原帖由 薩爾拉丁 於 2020-9-10 04:56 PM 發表

本身妳同老公無咩問題,亦無不滿
所以其實我真係唔多贊成妳做傻事。。。。

不過妳心意已決,旁人講咩都係多餘
妳自己小心行事吧
其實我心雖然真係好想好想好想
但我都仲係好矛盾未決定到

引用:
原帖由 arinato 於 2020-9-10 05:02 PM 發表

唔好呃我喎師兄 又話有初戀嘅

我射手座㗎 嚮往自由係我嘅個性
哈哈哈,之前我講既想當年係指我單戀別人姐
我既初戀俾左老婆,23歲拍拖28歲結婚一直到而家,咪冇EX囉。。。。
男人之恥。。。。。😢😢😢

嗯嗯。。。。妳唔係橫衝直撞有前冇後既白羊,就係唔受約束既人馬啦。。。。。。

引用:

我接受自己有婚外情

引用:
原帖由 arinato 於 2020-9-10 05:04 PM 發表

其實我心雖然真係好想好想好想
但我都仲係好矛盾未決定到
“真係好想好想好想” 。。。。。
重要既事要講三次。。。。
😰😰😰

岩架啦,想係一回事,實際執行又係另一回事
再考慮下先啦

引用:
原帖由 薩爾拉丁 於 2020-9-10 05:07 PM 發表

哈哈哈,之前我講既想當年係指我單戀別人姐
我既初戀俾左老婆,23歲拍拖28歲結婚一直到而家,咪冇EX囉。。。。
男人之恥。。。。。😢😢😢

嗯嗯。。。。妳唔係橫衝直撞有前冇後既白羊,就係唔受約束既人馬啦。。。。。。 ...
又點會係男人之恥呀
自己活得開心舒服就夠啦
難怪講嘢咁正面
好好先生咁款

好似對星座有啲研究咁喎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]