• 瀏覽: 1,872
  • 回覆: 19
  • 追帖: 1
最近因為疫情嘅影響,失去咗份工,喺屋企,已經得閑咗半個月啦,老婆都系最開始笑臉變成睇我都心急,本來有好多嘢要講,睇佢嘅眼神就講得出口,結果喺之外,夫妻房事都唔順!
而家唔理講乜嘢都唔聽,而且自己連講嘢嘅人都冇,真系好苦!

熱賣及精選
引用:
原帖由 深海靚更新 於 2020-9-9 04:31 PM 發表

最近因為疫情嘅影響,失去咗份工,喺屋企,已經得閑咗半個月啦,老婆都系最開始笑臉變成睇我都心急,本來有好多嘢要講,睇佢嘅眼神就講得出口,結果喺之外,夫妻房事都唔順!
而家唔理講乜嘢都唔聽,而且自己連講嘢嘅人都冇,真系好苦! ...
我都失業,日日陪老婆 去街食飯丶買嘢丶打羽毛球丶煲劇, 都好開心⋯ 除了冇收入⋯

可唔可以俾妳老婆好好聊聊,話曬而家系大環境,唔系妳個問題,夫妻最重要嘅系喺埋一齊共同度過難關!

如果因為疫情雙方嘅感情發生變化,咁太不值嘅喇,好哋哋通一下,妳老婆應該可以理解妳

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-9 07:53 PM 發表

我都失業,日日陪老婆 去街食飯丶買嘢丶打羽毛球丶煲劇, 都好開心⋯ 除了冇收入⋯
噉你老婆一定好善解人意,而且平時一定對你都好好,真系好羨慕你哋噉嘅生活。

引用:
原帖由 隔夜巨額留言 於 2020-9-9 09:25 PM 發表

如果因為疫情雙方嘅感情發生變化,咁太不值嘅喇,好哋哋通一下,妳老婆應該可以理解妳
如果可以溝通,我都唔會成日半夜一個人而家窗台上食煙噶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 井底遠方的貓奴 於 2020-9-9 08:38 PM 發表

可唔可以俾妳老婆好好聊聊,話曬而家系大環境,唔系妳個問題,夫妻最重要嘅系喺埋一齊共同度過難關!
疫情麵前更是考驗感情的時候。

引用:
原帖由 半頁善良的女 於 2020-9-9 10:27 PM 發表

不過我同我老婆嘅感情緊畀疫情影響,而家真系有啲受唔到佢

回覆 引用 TOP

經受住考驗會更加相愛

引用:
原帖由 半頁善良的女 於 2020-9-9 10:41 PM 發表

經受住考驗會更加相愛
如果冇經受住點算,而家我覺得一啲都得唔到老婆關心,凈系得怨!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 深海靚更新 於 2020-9-9 10:18 PM 發表

噉你老婆一定好善解人意,而且平時一定對你都好好,真系好羨慕你哋噉嘅生活。
㦶者 你同佢傾下, 除非真係到了借錢生活,否則 慢慢搵工,經濟下年會好轉,現在多啲時間拍下拖囉。

引用:
原帖由 半頁善良的女 於 2020-9-9 10:27 PM 發表

我地感情又冇幾大嘅問題,關鍵系枕住分居嘅現狀畀我好辛苦

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-10 12:29 AM 發表

㦶者 你同佢傾下, 除非真係到了借錢生活,否則 慢慢搵工,經濟下年會好轉,現在多啲時間拍下拖囉。
講唔錯,而家重未到錢過日子,唯有盡量拖,希望疫情早啲過去,經濟可以快一D回復!

引用:
原帖由 井底遠方的貓奴 於 2020-9-10 08:25 AM 發表

我地感情又冇幾大嘅問題,關鍵系枕住分居嘅現狀畀我好辛苦
兄系咩問題,我哋系同道中人啊,可唔可以分享一下妳個故事

引用:
原帖由 深海靚更新 於 2020-9-10 11:38 AM 發表

講唔錯,而家重未到錢過日子,唯有盡量拖,希望疫情早啲過去,經濟可以快一D回復!
我都係咁望呀⋯⋯陰公⋯

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右