• 瀏覽: 2,510
  • 回覆: 24
而家食緊果隻幾好,但有得飲鮮奶係咪其實4號都唔係一個must?

唔係,我小朋友飲緊A+,3號佢都飲到4歲先戒奶

引用:
原帖由 嫻妃 於 2020-9-7 11:37 PM 發表

而家食緊果隻幾好,但有得飲鮮奶係咪其實4號都唔係一個must?
Depends on體質岩唔岩飲鮮奶吧
btw想8下你小朋友飲緊which one

引用:
原帖由 chanhoi34 於 2020-9-8 01:14 PM 發表

其實小朋友肯飲可以繼續比佢飲, 始終奶粉營養好D

引用:
原帖由 chanhoi34 於 2020-9-8 01:14 PM 發表

我諗住戒左奶之後都會比佢間住飲4號+鮮奶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 K@yleigh 於 2020-9-8 09:59 PM 發表

Depends on體質岩唔岩飲鮮奶吧
btw想8下你小朋友飲緊which one

A+ Neuro Pro呀

引用:
原帖由 wtfabcde 於 2020-9-8 10:16 PM 發表

其實小朋友肯飲可以繼續比佢飲, 始終奶粉營養好D
我覺得最緊要都係夾到小朋友腸胃姐~

必需...

回覆 引用 TOP

我覺得奶粉營養就全面d,阿女食aptamil essensis有hmo同益生元組合,腸胃幾健康,佢個大個d肯食會繼續俾。

引用:
原帖由 kkw64 於 2020-9-8 11:20 PM 發表

我覺得最緊要都係夾到小朋友腸胃姐~
如果係擔心腸胃,可以飲ENFINITAS,加左益素菌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 嫻妃 於 2020-9-8 10:39 PM 發表

呢隻長肉,我都打算比我仔繼續食,食到佢唔食
我細個食奶粉食到p3
當然固為主,我好記得係我媽想我快d飽住訓就會開奶比我食

引用:
原帖由 Timtim2468 於 2020-9-9 05:06 PM 發表

我覺得奶粉營養就全面d,阿女食aptamil essensis有hmo同益生元組合,腸胃幾健康,佢個大個d肯食會繼續俾。
HMO都真係好重要下,我果隻A+ Neuro Pro都有
仲有母乳成分的MFGM

引用:
原帖由 Con.J 於 2020-9-9 11:49 PM 發表

呢隻長肉,我都打算比我仔繼續食,食到佢唔食
我細個食奶粉食到p3
當然固為主,我好記得係我媽想我快d飽住訓就會開奶比我食
我就係見生長線發展得幾好,加上平左先諗應該要比佢飲到4號

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 嫻妃 於 2020-9-7 11:37 PM 發表

我識個朋友既小朋友有偏食既習慣, 見佢有飲到A+ 4號黎吸收營養

引用:
原帖由 嫻妃 於 2020-9-8 10:39 PM 發表

我個都係飲緊A+ Neuro Pro, 2百幾蚊價錢幾貼地, 而且營養又多, 我覺得CP值幾高架

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]