• 瀏覽: 2,267
  • 回覆: 27
引用:
原帖由 地獄小小菠菜 於 2020-9-8 11:34 AM 發表

原來你俾你另一半傷害過。
你都傻傻地,成熟既人,個個搵有樓有車有事業 ,除非佢知自己樣衰,身材奇特啦

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
香港男人上大陸搵女,唔通搵樣衰咩,相反嫁得比你,你無錢扮有錢既人大把。個個國內女性,都想婚後改善生活啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 firehung2003 於 2020-9-8 12:28 PM 發表

無錢炒架生活,有情飲水飽咩,太天真,童話故事
我身邊好多呢D人,夫妻幸福,但無錢,但勤勞,知足常樂,我阿哥阿嫂就系咁樣。

引用:
原帖由 地獄小小菠菜 於 2020-9-8 07:00 PM 發表

我身邊好多呢D人,夫妻幸福,但無錢,但勤勞,知足常樂,我阿哥阿嫂就系咁樣。
我身邊大把人,為錢日日嘈,我好小睇童畫故事,sorry

引用:
原帖由 firehung2003 於 2020-9-8 07:01 PM 發表

Sorry, 簡單就會開心。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 firehung2003 於 2020-9-8 07:01 PM 發表

不管乜野都會遇到煩事,但要克服呢D思想,希望你在痛苦或俾人傷害之中能夠好返。

回覆 引用 TOP

可以的

回覆 引用 TOP

拎公屋未

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 子時發現了山羊 於 2020-9-6 04:52 PM 發表

大家覺得可以維係到嗎?
所謂中港婚姻十之八九都係香港啲低下階層垃圾男無咁大個頭學人戴咁大頂帽又要窮又要結婚生仔咁樣搞出嚟

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

可以的,要看兩個人夾唔夾,畢竟文化差異很大。我身邊就有成功(和失敗)的中港婚姻例子

回覆 引用 TOP

可以好好。但你需要懂得處理一些親戚與親戚之間的複雜的關係。內地的家族關係跟香港有點不一樣。香港嘅叔叔叔舅父同你嘅家庭同你基本上係完全分開獨立。但係內地好唔同。佢哋家族裏面嘅關係可以可以好密切。可能係以前大家都生活唔容易大家都非常守望相助。好多時候你嘅事就係佢嘅事,佢嘅事就係你嘅事,大家可以互補噉就即刻係非常之成功嘅家族。但係往往家族裏,邊都會有一啲。經常需要幫助嘅親友。而且大家都非常樂意幫助。如果遇到呢啲情況你有可能需要出一份力。唔係話自私,而係你接唔接受到呢種觀念。所以有時好多嗌交都係因為一啲觀念唔同。

如果你太太成熟,為你著想佢可以幫你擋好多呢啲麻煩事。但係如果佢都覺得你都有義務出一份力嘅話。噉你就要認真考慮,你做唔做到。

所以你可能唔係同兩個家庭結婚而係同兩個家族結婚。

回覆 引用 TOP

可以

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]