• 瀏覽: 6,076
  • 回覆: 34
想講講一個故事,簡稱佢做A。
眉清目秀,外型唔算靚仔但個樣絕對係順眼既,行為舉止都斯斯文文,亦都幾好人,唔會係挑剔果種,工作都好似有 3 萬 ,有自己樓住亦唔洗養父母。基本上所有識得佢既人都會覺得佢Nice,因為性格幾好。

A係我個朋友,識左 10年。 佢5 年前外國番黎後我地先多番聯絡~  5 年前果時佢同我講話佢Ex出軌所以散左,於是身邊既人,包括我都覺得個女仔走寶,咁好既男仔都唔珍識。。於事身邊人就開始介紹女仔俾佢識,而佢自己都有上網識女仔既。

我都有介紹女仔俾佢,簡稱啊B。佢地好似拍左幾個月就散左,我開頭都唔明。之後啊B同我呻,話佢同佢一齊時開始果時都好地地,但後來發現A非常鐘意重重覆覆都係D Negative既野,例如某某人做野唔掂,咁A就係咁呻。。。又或者A有時有咩大計,但都係得個講字。。聽聽下B就愈黎愈無耐性,感覺自己做左佢樹隆,仲要係每日都係差不多既野,覺得佢好似唔識處理生活事務咁。

第二樣野,B話A想接B既機,因為B出完Trip,但係A竟然淨係落機時間係幾點,呢樣野都問左啊B 五次以上。。WhatsApp啊,電話啊果D,就係無記係心中,亦都懶得搵番手機Record。。。同埋果一排啊B 屋企人身體出左大事,啊A都知道既,咁果排啊B又情緒低落,但又要出差,兩個人亦有時差。。。。A覺得B忽略佢。。。然後反過黎對B冷冷淡淡,最白痴既係,A 因為咁上WeChat識女仔傾閒計,之後B有問佢點解唔多出聲,啊A仲要同佢講話因為B唔理佢 ,所以佢去WeChat同女仔傾閒計。。。。。

類似既事應該好多,B仲同我講左不少野,都係圍繞住A小氣,好似媽寶,成日要人俾Advise同聽佢感受,但人地俾完Advise又唔去做。。。所以我覺得咁耐D拖都拍唔長係有D原因。。

其實佢一早好心急好想結婚,但係5 年過去了,當中有幾段戀情,全部都係女仔飛佢。。。
最近A又Message我,話自己甩左拖,有無女仔介紹。。我只可以希望佢Good Luck。。。。

熱賣及精選
引用:
原帖由 angie0507 於 2020-9-4 06:43 PM 發表

眉清目秀,外型唔算靚仔但個樣絕對係順眼既,行為舉止都斯斯文文,亦都幾好人,唔會係挑剔果種,工作都好似有 3 萬 ,有自己樓住亦唔洗養父母。基本上所有識得佢既人都會覺得佢Nice,因為性格幾好。

A係我個朋友,識左 10年。 佢5 年前外國番黎後我地先多番聯絡~  5 年前果時佢同我講話佢Ex出軌所以散左,於是身邊既人,包括我都覺得個女仔走寶,咁好既男仔都唔珍識 ...
佢呢啲人邊係想拍拖結婚丫,想搵女人搞嘢啫, 根本對女方沒有責任心, 拍拖重搵緊其他女人傾計? 如果真係愛一個女人,會搵其他女人傾計? 唔需要理會女朋友感受?

引用:
原帖由 angie0507 於 2020-9-4 06:43 PM 發表

A係我個朋友,識左 10年。 佢5 年前外國番黎後我地先多番聯絡~  5 年前果時佢同我講話佢Ex出軌所以散左,於是身邊既人,包括我都覺得個女仔走寶,咁好既男仔都唔珍識 ...
係妳思想幼稚啫!!

不是吧 又可以有機會開帖喎

想賺媒人利是

一開波都知條仔有問題,成個低能仔

咪應承俾封媒人大利是俾你?有得諗過先好賺啦好麻煩呀啲人。

男人要似返個男人,要有氣蓋🤷🏼‍♂️

引用:

小朋友打交

引用:

B係咪外型或者其他野非常一般,所以A會唔上心同埋搵機會識女仔?

引用:

A呢種佢自己會識女架喇,散多十次左右佢就會好少少,人會慢慢變,或者終有一日會識到一個夾到佢既人~

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-9-4 06:53 PM 發表

佢呢啲人邊係想拍拖結婚丫,想搵女人搞嘢啫, 根本對女方沒有責任心, 拍拖重搵緊其他女人傾計? 如果真係愛一個女人,會搵其他女人傾計? 唔需要理會女朋友感受? ...
其實係唔愛,不過唔係個個都唔愛

too long not read

或者要從拍拖經驗中成長。依家累積經驗中。

性格幼稚

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]