• 瀏覽: 2,890
  • 回覆: 24
係咪有D奶粉近似母乳?對BB係咪會好D, 健康D?

有呀有隻enfinitas成份同味道都似人奶,口碑都ok

引用:
原帖由 kkw64 於 2020-9-2 01:23 AM 發表

呢隻加左乳鐵蛋白,對增加BB抵抗力有幫助

引用:
原帖由 rickylee198066 於 2020-9-1 09:53 PM 發表

係咪有D奶粉近似母乳?對BB係咪會好D, 健康D?
其實要睇成份比較下

回覆 引用 TOP

aptamil essensis呢隻都似人奶,佢有3gl hmo,呢隻係初乳都有嘅成分,可以幫助bb免疫力發展啊。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chanhoi34 於 2020-9-2 12:20 PM 發表

乳鐵蛋白係初乳都只係得10%, 真係好珍貴

引用:
原帖由 chanhoi34 於 2020-9-2 12:20 PM 發表

重有益素菌,對增加腸道益菌亦有幫助,易D去便便

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 miumuibb 於 2020-9-2 05:43 PM 發表

乳鐵蛋白係初乳都只係得10%, 真係好珍貴
最迎重要減左價,1號仔500蚊/罐,同類奶粉來講比較抵買

引用:
原帖由 kkw64 於 2020-9-2 01:23 AM 發表

我仔都係飲緊呢隻, 見佢吸收得幾好, 月月都有增磅, 又無咩病痛幾健康

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkw64 於 2020-9-2 07:40 PM 發表

最迎重要減左價,1號仔500蚊/罐,同類奶粉來講比較抵買
有優惠有時仲有玩具送就更抵啦

似人奶可以睇埋illuma,入面有埋hmo同mos,都係人奶入面都會有既成份

引用:
原帖由 heyhitboy 於 2020-9-2 09:18 PM 發表

有優惠有時仲有玩具送就更抵啦
係呀,官網買送埋貨,疫情期間唔駛自己出去買

引用:
原帖由 ning_yoka 於 2020-9-3 11:47 AM 發表

似人奶可以睇埋illuma,入面有埋hmo同mos,都係人奶入面都會有既成份
都見幾多奶粉有HMO, 就好似最近萬0見到有隻A+ NEURO PRO除左有HMO之外, 仲有DHA, 益生菌同MFGM, 算係幾多重要營養

引用:
原帖由 chanhoi34 於 2020-9-3 05:03 PM 發表

係呀,官網買送埋貨,疫情期間唔駛自己出去買
我試過今朝訂,聽日就送貨,好有效率

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BillPhilips 於 2020-9-3 05:50 PM 發表

都見幾多奶粉有HMO, 就好似最近萬0見到有隻A+ NEURO PRO除左有HMO之外, 仲有DHA, 益生菌同MFGM, 算係幾多重要營養
MFGM都係母乳入面既成份, 對腦部認知好架

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]