• 瀏覽: 2,611
  • 回覆: 10
姐姐已完成兩年合約,理應在一年內出一出境放大假,但疫情原因 ,姐姐11月就滿一年期限要出一出境。但我唔識點樣做,係咪要填form 申請?

引用:
原帖由 樹上勇敢的水樽 於 2020-9-1 01:16 PM 發表

姐姐已完成兩年合約,理應在一年內出一出境放大假,但疫情原因 ,姐姐11月就滿一年期限要出一出境。但我唔識點樣做,係咪要填form 申請?
而家好似延多半年

預備紙筆和問題
打去入境處外傭熱線
慢慢選按1-0-0-#

要排隊,不過條隊去得好快,我試過排30,唔使10分鐘到我,職員好有耐心解答

引用:
原帖由 montejo 於 2020-9-1 08:01 PM 發表

而家好似延多半年

預備紙筆和問題
打去入境處外傭熱線
慢慢選按1-0-0-#

要排隊,不過條隊去得好快,我試過排30,唔使10分鐘到我,職員好有耐心解答 ...
萬分感謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 montejo 於 2020-9-1 08:01 PM 發表

而家好似延多半年

預備紙筆和問題
打去入境處外傭熱線
慢慢選按1-0-0-#

要排隊,不過條隊去得好快,我試過排30,唔使10分鐘到我,職員好有耐心解答 ...
打左好多次。等左大概十分鐘 自動cut線 或者沒聲。

引用:
原帖由 樹上勇敢的水樽 於 2020-9-7 10:50 AM 發表

打左好多次。等左大概十分鐘 自動cut線 或者沒聲。
應該係通咗,會話你知排第幾,條隊會一直向前移

引用:
原帖由 montejo 於 2020-9-7 11:28 AM 發表

應該係通咗,會話你知排第幾,條隊會一直向前移
係呀。但等等下就自動cuT 我線。  但唔知係咪沒返工

引用:
原帖由 樹上勇敢的水樽 於 2020-9-7 11:34 AM 發表

係呀。但等等下就自動cuT 我線。  但唔知係咪沒返工
辦公時間

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樹上勇敢的水樽 於 2020-9-1 01:16 PM 發表

好簡單 你諗住同姐姐續約 打去比AA 佢會比份新約你簽就得 我剛剛續左約 新約簽好明天給AA 費用$3070
因疫情關係不用另外再出境

引用:
原帖由 12058317 於 2020-9-12 06:43 AM 發表

好簡單 你諗住同姐姐續約 打去比AA 佢會比份新約你簽就得 我剛剛續左約 新約簽好明天給AA 費用$3070
因疫情關係不用另外再出境
我唔係續約。 我叫左agent 整 收左600$ 唔洗煩

引用:
原帖由 樹上勇敢的水樽 於 2020-11-17 11:48 PM 發表

我唔係續約。 我叫左agent 整 收左600$ 唔洗煩
agent 收得好公道,入境處每次廷期 或護照更新都會收 230 元.
又要排隊交件, 十幾日後又要去攞件.

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]