• 瀏覽: 14,278
  • 回覆: 75
  • 追帖: 2
講咗離婚幾年, 搞嚟搞去咪有係錢。

我本身係中學老師, 同個人結咗婚年幾,佢話要讀埋嗰博士,我咪是但, 反正都養到。 係讀書途中, 生咗個女, 點知性格變晒,我係嗰女三歲嗰時搬返亞媽度。佢同嗰女基本生活我都照顧咗。

呢家佢博士讀完, 係大學教書, 同意離婚。但點知一個問我拎成26 k一個月...

我開始覺得女人真係好貪心。

究竟離婚係喺咪真係嗰個月比咁多?

熱賣及精選
可以自己傾好佢 多與小

引用:
原帖由 Echo 於 2020-8-30 10:43 PM 發表

可以自己傾好佢 多與小
呢個咪傾咗嘅答案

個官點判?佢攞贍養費係出於經濟需要定想向你報復?

引用:
原帖由 Demetrius 於 2020-8-31 12:17 PM 發表

個官點判?佢攞贍養費係出於經濟需要定想向你報復?
佢自己本身都係大學教師,結婚呢五年洗晒我所有錢咁滯。好明顯係報復

勁量都要點,給孩子好一點生活

引用:
原帖由 正義的使者 於 2020-8-31 01:19 PM 發表

勁量都要點,給孩子好一點生活
一嗰小朋友生活,應該唔駛用到30K, 佢開到32K 仲話唔夠

引用:
原帖由 真委屈的世界 於 2020-8-31 02:43 PM 發表

孩子為重吧,唔好想太多了。
呢家唔係唔比, 做多十年嘢我都要退休, 真係食西北風

如果自己有足夠多慨錢為咗細路多畀點挺好慨,只要錢用喺細路身上

引用:
原帖由 南區優婆羅花 於 2020-8-31 05:49 PM 發表

如果自己有足夠多慨錢為咗細路多畀點挺好慨,只要錢用喺細路身上
我都係咁諗, 本身我都有幫小朋友買保險, 但啲錢比完佢等於無。

係分居期間, 佢無做嘢, 一個月洗費要32K ,問佢啲錢洗去邊, 佢竟然話唔知道。後嚟我先發現, 佢換電話, 買手袋,做facial

讀嗰phd比人讀多兩年, 幾年都係我一個頂住頭家,我無咩同佢計,但佢揮霍無度。

註: 嗰女學費, 工人錢同屋租我已經比晒。

引用:
原帖由Youaresostupid于2020-8-31 05:56 PM發表我都系咁諗,本身我都有幫小朋友買保險,但啲錢比完渠等于無。系分居期間,渠無做嘢,一個月洗費要32K ,問渠啲錢洗去邊,渠竟然話唔知道。后嚟我先發現,渠換電話,買手袋,做facial讀嗰phd比人讀多兩年,幾年都系我一個頂住頭家,我無咩同渠計,但渠揮霍無度。註:嗰女學費,工人錢同屋租我已經比晒。...
冇法,只有相互協商,我系明你離婚慨原因左

引用:
原帖由 南區優婆羅花 於 2020-8-31 06:01 PM 發表

冇法,只有相互協商,我系明你離婚慨原因左https://ladies.discuss.com.hk/images/common/back.gif
女人真係好恐怖

搶反個女止蝕

唔管幾錢 唔好讓孩子食苦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]