• 瀏覽: 3,895
  • 回覆: 127
我喺大約3年前,啱啱入職而家呢間公司嗰陣,第一次見到公司某個女同事嗰陣,就已經鍾意咗佢,不過因為同佢唔算太熟,咁好難無啦啦同佢講鍾意佢,而且最重要嘅係,我知佢有個行咗幾年、感情好穩定嘅男朋友(都係公司同事嚟)...亦因為咁,所以我一直以嚟,都冇諗過啲乜嘢,見到面咪吹下水,見唔到咪掛住佢,就係咁...

咁呢,經過咗幾年時間,勉強算係熟咗啲,不過私底下都係冇聯絡...咁呢,喺大約月頭嘅時間,因為大家都玩緊一隻手遊,就真係開始傾多咗,仲日日都會有ws吹水,最初只係講game入面啲嘢,但慢慢我開始忍唔住喺佢收工之後,問下佢上咗車未、叫佢自己要小心啲,有時又會問下佢返到屋企未,又試過返通宵嗰陣(我哋份工係要輪班),我仲ws叫佢陪我傾下偈...其實佢始終有男朋友,我都知咁樣係唔啱,但又忍唔住...

直到上星期,我唔知發咩神經,ws同佢講我鍾意佢,仲話埋俾佢知,我已經鍾意咗佢幾年,不過因為知佢有男朋友,所以我一直都唔講...

其實我send得知msg俾佢,我已經預咗佢知道之後,唔會再理我,佢呢兩日甚至blk咗我ws、仲連fb、game入面嘅好友,都delete埋我...今日喺公司見到佢,直頭無視我咁,全日淨係我拎啲嘢俾佢嗰陣,佢同我講咗一句「唔該」.....

當然所有嘢,我都預咗會發生,換轉我係佢,我都會咁做....諗返轉頭,如果有得揀,我應該唔會咁衝動同佢講,不過我亦都知道,呢個世界係冇「如果」,好多嘢講咗/做咗,就冇可能返到轉頭...

去到而家呢個地步,我只係希望佢永遠都咁幸福、咁開心....

熱賣及精選
未正式一齊唔算,呢個情況算係佢請你食🍋

引用:
原帖由 呂貧友 於 2020-8-29 10:44 PM 發表

未正式一齊唔算,呢個情況算係佢請你食🍋
其實我都預咗衰硬,話晒佢同佢男朋友都有幾年感情,所以都好後悔同咗佢講,呢幾日返工見到佢,直頭透明咁,全日一句嘢都冇同我講過......

引用:
原帖由 krc.thomas 於 2020-8-30 12:01 AM 發表

其實我都預咗衰硬,話晒佢同佢男朋友都有幾年感情,所以都好後悔同咗佢講,呢幾日返工見到佢,直頭透明咁,全日一句嘢都冇同我講過......
係呀,真係會連朋友都冇得做,我未結婚之前同老公拍緊拖,有個男同事同我講中2我,佢明知我就快註冊,結果我為左避開佢而辭職

上星期有一晚,唔知突然間發咩神經ws佢同佢講咗,其實我都知會出事...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 呂貧友 於 2020-8-30 01:22 AM 發表

係呀,真係會連朋友都冇得做,我未結婚之前同老公拍緊拖,有個男同事同我講中2我,佢明知我就快註冊,結果我為左避開佢而辭職
佢而家ws block咗我,連fb、同埋我哋一齊玩緊嘅手遊,都delete埋我好友...

引用:
原帖由 krc.thomas 於 2020-8-30 01:46 AM 發表

佢而家ws block咗我,連fb、同埋我哋一齊玩緊嘅手遊,都delete埋我好友...
你都預左架啦,唯有唔好再諗佢

引用:
原帖由 呂貧友 於 2020-8-30 02:26 AM 發表

你都預左架啦,唯有唔好再諗佢
講係咁講,但真係好掛住佢....喺公司第一次見到佢嗰陣,就已經鍾意佢,到而家3年有多喇....

引用:
原帖由 krc.thomas 於 2020-8-30 02:32 AM 發表

講係咁講,但真係好掛住佢....喺公司第一次見到佢嗰陣,就已經鍾意佢,到而家3年有多喇....
人地都唔show你啦,再糾纏落去只會令佢更反感

引用:
原帖由 呂貧友 於 2020-8-30 02:33 AM 發表

人地都唔show你啦,再糾纏落去只會令佢更反感
我知,而且我都冇嘢可以做啦,只係暫時做唔到唔諗佢啫....

引用:
原帖由 krc.thomas 於 2020-8-30 02:37 AM 發表

掉轉咁想
這是好事!
唔駛你任何奇想 幻想 妄想

引用:
原帖由 krc.thomas 於 2020-8-30 02:37 AM 發表

我既 ex
在公司又見面 又wts
我寧願決絕 拖拖拉拉 不停糾纏 好辛苦
我當然仲有野啦 只是我多佢少啦 結果知是無可能架

引用:
原帖由 真奇石頭 於 2020-8-30 07:32 AM 發表

我既 ex
在公司又見面 又wts
我寧願決絕 拖拖拉拉 不停糾纏 好辛苦
我當然仲有野啦 只是我多佢少啦 結果知是無可能架
其實幾年嚟,我都知道係冇可能...

引用:
原帖由 krc.thomas 於 2020-8-28 02:15 AM 發表

我喺大約3年前,啱啱入職而家呢間公司嗰陣,第一次見到公司某個女同事嗰陣,就已經鍾意咗佢,不過因為同佢唔算太熟,咁好難無啦啦同佢講鍾意佢,而且最重要嘅係,我知佢有個行咗幾年、感情好穩定嘅男朋友(都係公司同事嚟)...亦因為咁,所以我一直以嚟,都冇諗過啲乜嘢,見到面咪吹下水,見唔到咪掛住佢,就係咁...

咁呢,經過咗幾年時間,勉強算係熟咗啲,不過私底下都係冇聯絡...咁呢,喺大約月頭嘅時間,因為 ...
一見鍾情?

引用:
原帖由 krc.thomas 於 2020-8-30 09:40 AM 發表

其實幾年嚟,我都知道係冇可能...
大家同事,日日見係辛苦,講咗都好, 一了百了

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]