• 瀏覽: 4,488
  • 回覆: 81
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 正義的使者 於 2020-8-31 09:55 AM 發表

這就是看不得你比她過得好,這只能算朋友,不是閨蜜
有此心態,朋友都不適宜做,最多hi bye friend層次,不宜深交,來往可免則免,免得受害。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Troublemaker0.0 於 2020-9-3 04:03 PM 發表

多年好友,唔會依家才發現佢中意攀比吧?
人會變,有啲人真係會變,只係變好定變差。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 被隔離的小星星 於 2020-9-29 06:14 AM 發表

「你有佢又不滿,無佢又睇唔起你!」呢啲最難理解,即係要個世界得返佢一個先順心?好怪。
咁又唔係,佢係想你做綠葉去襯托佢,得閒又要向你方負溝通,得佢自己一個咪好悶囉。總之佢係要人陪同埋要人托起佢,你用閨蜜兩個字去形容呢段關係真係錯晒

引用:
原帖由 dickinson1020 於 2020-9-29 09:52 AM 發表

咁又唔係,佢係想你做綠葉去襯托佢,得閒又要向你方負溝通,得佢自己一個咪好悶囉。總之佢係要人陪同埋要人托起佢,你用閨蜜兩個字去形容呢段關係真係錯晒 ...
真係有D女人鍾意搵人襯托起佢哋,做人低調啲的確減少受罪。

要人陪係為咗要人襯托起佢,咁樣都唔係好朋友啦,我好少用閨密呢個字。
如果遇到啲人咁鍾意爭最好,又唔介意講到佢哋最靚、最好,著眼佢地優點讚,佢哋覺得贏咗個第一名,可以免除麻煩,大家都開心、安心又放心,雙贏局面👍🏻

引用:
原帖由 被隔離的小星星 於 2020-9-29 10:27 AM 發表

真係有D女人鍾意搵人襯托起佢哋,做人低調啲的確減少受罪。

要人陪係為咗要人襯托起佢,咁樣都唔係好朋友啦,我好少用閨密呢個字。
如果遇到啲人咁鍾意爭最好,又唔介意講到佢哋最靚、最好,著眼佢地優點讚,佢哋覺得贏咗個第一名,可以免除麻煩,大家都開心、安心又放心,雙贏局面👍🏻 ...
襯托少一陣就冇咗段友誼㗎啦,女人嘅友誼就係咁,好彩我哋呢啲麻甩佬唔使面對呢啲野

引用:
原帖由 dickinson1020 於 2020-9-29 11:20 AM 發表

襯托少一陣就冇咗段友誼㗎啦,女人嘅友誼就係咁,好彩我哋呢啲麻甩佬唔使面對呢啲野
咁又唔係全部女人都係咁,女人都有好多種,有好多都正常嘅。

引用:
原帖由 被隔離的小星星 於 2020-9-29 09:03 PM 發表

咁又唔係全部女人都係咁,女人都有好多種,有好多都正常嘅。
咁又係,都有好多好女人

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]