• 瀏覽: 2,655
  • 回覆: 17
我個女4個月 因為佢有時會嗌到好大聲,早一個禮拜嗌到失左聲聲沙,其實有冇人都試過bb有咁既情況?係咪正常都會有?聲帶會唔會有事?需唔需要去睇醫生?係咪自然早幾日或者一段時間就會好返?求指教!

正常 但你可以了解下點解佢要大嗌

引用:
原帖由 wincilau00 於 2020-8-22 04:51 PM 發表

正常 但你可以了解下點解佢要大嗌
佢成日都大嗌,肚餓又嗌,要抱又嗌,扭眼訓又嗌😂

引用:
原帖由 knightofzero 於 2020-8-22 07:22 PM 發表

我個b都係

引用:
原帖由 knightofzero 於 2020-8-22 12:00 PM 發表

我個女4個月 因為佢有時會嗌到好大聲,早一個禮拜嗌到失左聲聲沙,其實有冇人都試過bb有咁既情況?係咪正常都會有?聲帶會唔會有事?需唔需要去睇醫生?係咪自然早幾日或者一段時間就會好返?求指教! ...
條件許可嘅話多啲抱佢、陪佢啦。

引用:
原帖由 歷災心數細佬仔 於 2020-8-25 03:16 AM 發表

條件許可嘅話多啲抱佢、陪佢啦。
我個bb已經係由朝抱到晚,好難湊,而家3點幾先剛剛氹左佢訓放低左佢,佢除左訓覺之外都要痴 住人,一定要抱住佢,放低佢最多十分鐘就會係咁扭扭到你抱就即刻收聲,所以我地都係由朝抱到晚,分三個人輪流抱都好攰!早兩個禮拜去左婆婆屋企度比婆婆湊,可能婆婆有時由得佢嗌,所以嗌到失左聲!呢兩日嗌少左好似好返少少!

正常
佢都唔識控制

引用:
原帖由 香煎小手袋 於 2020-8-26 10:41 AM 發表

正常
佢都唔識控制
咁其實需唔需要特別去睇醫生?定係由佢好似大人咁會自己好?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 呂貧友 於 2020-8-22 08:16 PM 發表

我個b都係
引用錯左sorry

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 knightofzero 於 2020-8-22 07:22 PM 發表

肚餓竟然唔係喊..係嗌?
佢食量大嗎?

引用:
原帖由 aYonney 於 2020-8-29 11:54 PM 發表

肚餓竟然唔係喊..係嗌?
佢食量大嗎?
係呀,肚餓係嗌唔會喊,開遲幾秒奶都嗌到拆天,食唔算大,4個半月都係食緊4-6安奶,而家大約7Kg

回覆 引用 TOP

我係你會先睇E生再查日腳,因為都持續左成個禮拜
我女食量大,有時餓都會細細聲呀 呀咁嗌,有時就喊
埋身唔夠食,一餵奶粉就收晒聲

引用:
原帖由 knightofzero 於 2020-8-25 03:26 AM 發表

我個bb已經係由朝抱到晚,好難湊,而家3點幾先剛剛氹左佢訓放低左佢,佢除左訓覺之外都要痴 住人,一定要抱住佢,放低佢最多十分鐘就會係咁扭扭到你抱就即刻收聲,所以我地都係由朝抱到晚,分三個人輪流抱都好攰!早兩個禮拜去左婆婆屋企度比婆婆湊,可能婆婆有時由得佢嗌,所以嗌到失左聲!呢兩日嗌少左好似好返少少! ...
唔通想學講野?(會唔會快左d?)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 I.win 於 2020-8-30 11:11 PM 發表

我係你會先睇E生再查日腳,因為都持續左成個禮拜
我女食量大,有時餓都會細細聲呀 呀咁嗌,有時就喊
埋身唔夠食,一餵奶粉就收晒聲
食量大補邊隻?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]