• 瀏覽: 2,015
  • 回覆: 17
一直都唔夠人奶去BB,要補奶粉, 請問大家有咩追奶心得?

引用:
原帖由 cch66 於 2020-8-20 04:28 PM 發表

補奶粉其實唔係壞事, 而且有D奶粉對增磅好有幫助, 見早產BB都飲架

引用:
原帖由 米娜 於 2020-8-31 02:36 PM 發表

心情好,唔憂慮,多飲湯
岩, 見有D 媽媽成日好緊張, 反而奶量下跌
其實平常心, 飲多D魚湯, 泵密D, 又或者睇下中醫
好多人都係半人奶半奶粉

引用:
原帖由 cch66 於 2020-8-20 04:28 PM 發表

飲多d湯水,不過我餵左幾個月人奶轉A+,小朋友一樣好健康

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KKJJBB 於 2020-9-1 05:28 PM 發表

補奶粉其實唔係壞事, 而且有D奶粉對增磅好有幫助, 見早產BB都飲架
我識個BB早產飲ENFINITAS,追磅追得好快,醫生介紹佢飲既

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 米娜 於 2020-9-1 05:32 PM 發表

其實中有一點,憂慮産毒奶,😌
唔係大6奶就唔怕啦

回覆 引用 TOP

引用:

你搵D貼近母乳成份既奶粉, 一邊追奶, 一邊補奶粉, 無壓力下量好多時都會好D

我覺得冇母乳嘅話食乜都補唔了母乳,仲系買點奶粉代替吧。

回覆 引用 TOP

多D按摩&飲魚湯
我都努力過,而家打算補粉呀,樓上講得岩,補粉唔係壞事呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 devilmaysing 於 2020-9-1 09:32 PM 發表

你搵D貼近母乳成份既奶粉, 一邊追奶, 一邊補奶粉, 無壓力下量好多時都會好D
矛錯,我諗緊轉唔轉A+ NEUROPRO貪佢有母乳成分

引用:
原帖由 延禧攻略 於 2020-9-4 11:54 AM 發表

矛錯,我諗緊轉唔轉A+ NEUROPRO貪佢有母乳成分
係呀, 佢有母乳成份MFGM, 其實你可以上網買試飲裝比小朋友試下先

引用:
原帖由 manlili 於 2020-9-4 04:35 PM 發表

係呀, 佢有母乳成份MFGM, 其實你可以上網買試飲裝比小朋友試下先
係呀, 試飲都係$30姐
https://campaign2.meadjohnson.co ... zdbboF0a4qef6RpqPbo

引用:
原帖由 manlili 於 2020-9-4 04:35 PM 發表

好,買黎試下

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]