• 瀏覽: 9,030
  • 回覆: 52
  • 追帖: 1
我係男。結婚6年。頭幾年都好正常。呢兩年左右,發現太太變左好神經質,日日抹野拖地幾個鐘,日日整幾個鐘。洗手整濕洗手盆邊好似剎左佢老母咁。黑哂面,乜都話事。我話d野就乜都唔好,唔洗,遲下先,通常冇左回事。佢話d野就即刻,乜都要做。

是不是更年期到了

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2020-8-19 11:40 PM 發表

我係男。結婚6年。頭幾年都好正常。呢兩年左右,發現太太變左好神經質,日日抹野拖地幾個鐘,5百幾呎日日整幾個鐘。洗手整濕洗手盆邊好似剎左佢老母咁。黑哂面,乜都話事。我話d野就乜都唔好,唔洗,遲下先,通常冇左回事。佢話d野就即刻,乜都要做。 ...
我都接受唔到 整濕洗手盤⋯⋯

能感受到你好苦啊,家裡好似充滿了恐懼感,老婆是不是到了更年期,如果是可以試著中藥調理。

加油!耘耘

回覆 引用 TOP

能感受到你好苦啊,家裡好似充滿了恐懼感,老婆是不是到了更年期,如果是可以試著中藥調理。

加油!耘耘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-8-20 01:50 PM 發表

我都接受唔到 整濕洗手盤⋯⋯
我唔係成達水。一兩滴己經黑面

引用:
原帖由 正義的使者 於 2020-8-20 09:24 AM 發表

是不是更年期到了
35歲應該未😓

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2020-8-20 01:59 PM 發表

我唔係成達水。一兩滴己經黑面
我每次洗完手都抹乾洗手盤邊同枱,雲石有水會啞色⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 望見奇考試 於 2020-8-20 03:19 PM 發表

更年期到了.哈哈
35歲。冇理由咁早

回覆 引用 TOP

我以前都係咁, 應該係有強迫症, 其實係佢角度, 佢都好辛苦, 因為強迫症係好憎D野唔齊整/ 唔完美 , 依家我一個人住, 想抹幾多次地都得, 好爽 .

回覆 引用 TOP

有同感,老婆直情似隻騾仔,整天抺抹抹,煑飯,見佢成日不停手想幫手,但總唔合佢意,好煩!

回覆 引用 TOP

結婚之後生活工作壓力大。系唔係強迫症有啲嚴重,問醫生,或者調理下身體

一首涼涼送給她

回覆 引用 TOP

簡單講係野蠻,深入講係有要求,專業講係強迫症

一個打唔開的鎖,一條未琢磨的匙

回覆 引用 TOP

做老公嘅你有無關心過老婆?通常特登係你面前發脾氣都有原因嘅 有無幫手做過家務湊仔呀 有無定時俾下驚喜

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]