• 瀏覽: 2,276
  • 回覆: 19
應該有唔少產婦同我一樣剛分娩完傷口好痛去大便唔敢出力,結果幾日都冇大便,我前日用左一個方法即刻解決到,食🍌🥛狂灌水

熱賣及精選
引用:
原帖由 米娜 於 2020-8-31 02:38 PM 發表

要多食🥬
係呀,要多食🥬

引用:
原帖由 米娜 於 2020-8-31 02:41 PM 發表

不過好多人屋企老人家唔俾食,你加油💪
坐月食太燥都會

引用:
原帖由 米娜 於 2020-8-31 02:44 PM 發表

系噶,除咗蔬菜瓜類亦可以,我之前專門去學咗陪月內容
學左好呀,之前冇學,而加有d吃力

引用:
原帖由 米娜 於 2020-8-31 02:47 PM 發表

我學咗系想去做月嫂,結果啲人嫌棄我後生,驚無經驗 🤣
做月嫂好呀人工都唔錯,正常呀人地總會覺得後生冇經驗除非自己生過

引用:
原帖由 米娜 於 2020-8-31 02:59 PM 發表

就系想著人工高,收入穩定,仲包食宿,講自己生過,人地唔信
人工高包食宿真係好吸引,照顧bb就辛苦小小,三個中餵奶。我生b個個都話早唔信都正常,我帶bb去健康院見到既父母年紀多數大過我,得幾個個樣後生d我25歲

引用:
原帖由 米娜 於 2020-8-31 03:12 PM 發表

一開始餵奶系比較辛苦,但係可以做完一個月休一個月甘樣咯,尼幾年系比較多人三十幾先生B,早幾年好多二十歲左右就生噶,完全睇唔出,尤其有人生完無妊辰紋,又唔肥,仲識打扮果滴😂遇過好尷尬滴事,個奶奶太年輕,以為系BB媽咪 🤣 ...
我而加已經崩潰勁攰,係呀去健康院見到多數30+,後生真係好少,生完冇妊娠紋好羨慕,我個肚有紋好醜唔知點消除早幾年係某餐廳見到有位女士個樣都唔係好老佢話已經做左婆婆

引用:
原帖由 米娜 於 2020-8-31 03:20 PM 發表

我見過最後生嘅 婆婆,36歲,😌妊辰紋係遺傳性居多,我乜都唔攃,都冇,妊辰紋平時保養下,可以淡化很多,
好勁36歲做婆婆
我著唔到👙😢而加keep住搽野希望救得返

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]