• 瀏覽: 4,125
  • 回覆: 25
原本餵開普通奶粉, 因為一次BB健康問題就把心一橫轉左有機奶粉
自從轉左有機奶粉之後, BB無論係皮膚上定健康上都好左, 無發濕疹, 皮膚愈黎愈靚...便便又去得好順, 無再因為便秘谷到紅曬同喊, 便便仲要靚同埋無痰!!真係好重要!!
最怕BB飲得太甜, 我只係轉左3個月, 已經有咁明顯嘅改變

成日都話bb食嘢好影響皮膚

回覆 引用 TOP

轉左邊隻? 好想知, 我B濕疹好勁

想知轉邊隻

回覆 引用 TOP

我當初轉都係因為諗緊有機成份簡單d, 對腸無咁大負擔
轉左bellamy, 澳洲牌子黎

有機奶粉好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Zero55 於 2020-8-18 08:22 PM 發表

轉左邊隻? 好想知, 我B濕疹好勁
enfinitas都多BB食
見都話可以改善

有奶粉就好了

引用:
原帖由 catcahia 於 2020-8-20 02:54 AM 發表

見都話可以改善
yes
我都幫BB轉左
不過都食一個月左右先見效

引用:
原帖由 9個消失了信箱 於 2020-8-20 07:59 PM 發表

有奶粉就好了
都唔係嫁,一定要簡,唔可以是但食

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 junelaiyi 於 2020-8-17 03:19 PM 發表

原本餵開普通奶粉, 因為一次BB健康問題就把心一橫轉左有機奶粉
自從轉左有機奶粉之後, BB無論係皮膚上定健康上都好左, 無發濕疹, 皮膚愈黎愈靚...便便又去得好順, 無再因為便秘谷到紅曬同喊, 便便仲要靚同埋無痰!!真係好重要!!
最怕BB飲得太甜, 我只係轉左3個月, 已經有咁明顯嘅改變 ...
Enfinias我都係轉左呢隻之後先至改善到BB濕疹問題,唔知係好彩定係夾得到

引用:
原帖由 catcahia 於 2020-8-20 02:54 AM 發表

見都話可以改善
我諗輕鬆一定有幫~助,但嚴重都係睇醫生好D

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 candyfan417 於 2020-8-23 02:53 AM 發表

Enfinias我都係轉左呢隻之後先至改善到BB濕疹問題,唔知係好彩定係夾得到
ENFINITAS呢隻都係好野來,1,2號冇加蔗糖,一定唔甜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 candyfan417 於 2020-8-23 02:53 AM 發表

唔只濕疹bb飲得,就算早產b飲佢都追磅追得好快

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wallylokk 於 2020-8-22 12:26 AM 發表

yes
我都幫BB轉左
不過都食一個月左右先見效
個效果係點樣呀?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]