• 瀏覽: 5,890
  • 回覆: 35
  • 追帖: 2
點樣係keep住見面又可以放低佢?

熱賣及精選
放低,係一個決定,一種心態。
照睇你係未決定放低,即係未死心。
成日覺得,大家會唔會有可能復合呢?
分開左佢會唔會唔捨得呢?
係唔係我仲有機會追返佢呢?
咁你就真係一世都放唔低。
真係打算放低既,就算日日見都無野,
可能真係會為發生過既事唔開心,不過明白大家係無可能,
最後,你見到對方就好似見到個普通朋友咁,無野架啦。

分手做番朋友其實係對被分手嘅一方係虐待,即話比佢聽,我地無愛架啦,但唔想你太難過,都係咁意見下麵食下飯啦,親密行為無,早晚問候無,關懷都係假....
所以為左大家好,其實瀟灑咁分開係好事,終有日條路都係要自己行

引用:
原帖由 fwho 於 2020-8-20 11:24 AM 發表

放低,係一個決定,一種心態。
照睇你係未決定放低,即係未死心。
成日覺得,大家會唔會有可能復合呢?
分開左佢會唔會唔捨得呢?
係唔係我仲有機會追返佢呢?
咁你就真係一世都放唔低。
真係打算放低既,就算日日見都無野,
可能真係會為發生過既事唔開心,不過明白大家係無可能,
最後,你見到對方就好似見到個普通朋友咁,無野架啦。 ...
師兄你講得好岩,但或者女仔唔夠男人咁灑脫

引用:
原帖由 fb5024916 於 2020-8-20 02:05 PM 發表

分手做番朋友其實係對被分手嘅一方係虐待,即話比佢聽,我地無愛架啦,但唔想你太難過,都係咁意見下麵食下飯啦,親密行為無,早晚問候無,關懷都係假....
所以為左大家好,其實瀟灑咁分開係好事,終有日條路都係要自己行 ...
我同佢都無乜被分手定分手,係知道佢想分手,只好自己走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dokie555 於 2020-8-21 07:58 PM 發表

師兄你講得好岩,但或者女仔唔夠男人咁灑脫
呢D唔係灑脫。。
只係經歷過同你差不多既失戀經歷,
好明白當中既過程同感受。
信我啦,當你真正決定放低,一齊都會變好,
到時你先有機會搵到個真正愛你既人。
可能係我既阿Q精神救左我,我同自己講,
既然分得手,即係對方根本唔愛我,而家分開總好過再拖幾年浪費我D時間。
勉強結左婚後要離婚就更傷,今日分手,就當我賺左

引用:
原帖由 fwho 於 2020-8-22 11:24 PM 發表

呢D唔係灑脫。。
既然分得手,即係對方根本唔愛我,而家分開總好過再拖幾年浪費我D時間。
勉強結左婚後要離婚就更傷,今日分手,就當我賺左 ...
師兄好睇得開,我就係剛分手,未知自己適唔適應到

嚴禁宣傳,再違者永禁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fwho 於 2020-8-22 11:24 PM 發表

呢D唔係灑脫。。
勉強結左婚後要離婚就更傷,今日分手,就當我賺左 ...
前晚佢親口承認左,呢一年都係呃緊我,但我都仲係放唔低,我真心覺得自己好蠢,無論對方愛唔愛我,我都無辦法恨,我只可以怪自己

也許時間系最好唔解藥

要继续简单快乐鸭!

回覆 引用 TOP

希望快啲淡忘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dokie555 於 2020-8-23 12:52 AM 發表

前晚佢親口承認左,呢一年都係呃緊我,但我都仲係放唔低,我真心覺得自己好蠢,無論對方愛唔愛我,我都無辦法恨,我只可以怪自己
唔好傻啦,你去恨一個人,只會令自己更加難忘記佢。
要放低既第一步,就係唔好恨佢,唔好怪自己,
明白到係有D野,令大家無可能再係埋一齊,佢無錯,你都無錯,
只係大家唔再相愛,所以佢先至會咁對你,將D心力放係將來一個真正愛你既人身上,
過左去既,就算啦。

引用:
原帖由 dokie555 於 2020-8-15 09:27 發表

點樣係keep住見面又可以放低佢?
諗得依條問題,自然放低唔到

回覆 引用 TOP

無所謂呀!分手了見面打個招呼就拜拜了

回覆 引用 TOP

分左手點解仲要見?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]