• 瀏覽: 1,323
  • 回覆: 17
唔知係我婚姻有問題,令到諗法偏激咗,還是有好多人同我諗法差不多的呢?
如果要我揀,相信我的狗狗還是一個人會愛我,我會相信我隻狗,牠的眼神真係好堅定的話我知佢好愛好愛我,不會呃我,很喜歡和我一起生活。至於人?老實說,我不太相信。

引用:
原帖由 savioyeung 於 2020-8-15 04:30 AM 發表

唔知係我婚姻有問題,令到諗法偏激咗,還是有好多人同我諗法差不多的呢?
如果要我揀,相信我的狗狗還是一個人會愛我,我會相信我隻狗,牠的眼神真係好堅定的話我知佢好愛好愛我,不會呃我,很喜歡和我一起生活。至於人?老實說,我不太相信。 ...
信狗…………公,狗公

引用:
原帖由 ookkman 於 2020-8-15 07:09 AM 發表

信狗…………公,狗公
即是信狗多一些?

引用:
原帖由 savioyeung 於 2020-8-15 08:03 AM 發表

即是信狗多一些?

回覆 引用 TOP

自己開心就好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 savioyeung 於 2020-8-15 04:30 AM 發表

如果要我揀,相信我的狗狗還是一個人會愛我,我會相信我隻狗,牠的眼神真係好堅定的話我知佢好愛好愛我,不會呃我,很喜歡和我一起生活。至於人?老實說,我不太相信。 ...
寵物,尤其係狗......

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念

回覆 引用 TOP

男人係狗,女人係貓。
主人打狗,狗亦服從。
但男人打過女人,女人就反叛出走。
公平講句,信貓不如信狗。
家口曹屋閉,要生要死掟傢俬,我首
先信個男人而唔係女人。
男女相戀相愛,各有個性特質,彼此
要明白此之分別而勿強求一置。
要人愛己者必先有己愛人之心,付
諸無愧無悔。

回覆 引用 TOP

回 # 9
你這個想法變態

樓主開帖標題作如此,亞叔我只係接翻話題
講落去。唔通我話樓主變態。
所謂借題發揮,先有嘢講。
男女有別 :
男者變心尚有情義,
女者變心一刀兩斷,永不回頭,好似貓走咗咁o
悉心照顧養大隻愛貓,話走就走,唔會返嚟。
所以奉勸各位男士,唔好為失戀而歎惜、
棄我而去者不足珍惜也.

回覆 引用 TOP

引用:

我都會信寵物多個人,  尤其身邊嗰個.

引用:
原帖由 woody666 於 2020-8-19 08:57 PM 發表

我都會信寵物多個人,  尤其身邊嗰個.
這你尤其,令人多唏噓。

回覆 引用 TOP

其實無得咁比較,寵物天性同人天性本身就唔同,雖然大家都有情緒,但人會駁咀,寵物唔會,你嘅信應該意指係依賴,忠心等.
當然我都愛狗狗多啲,你對狗狗嘅關懷同愛係無回報,佢地健康開心就係你最大回報,但人唔同,人與人交流,係雙向

一個打唔開的鎖,一條未琢磨的匙
我隻狗都係 成日要我摸 要的抱

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]