• 瀏覽: 2,754
  • 回覆: 24
家姐寶寶對奶粉敏感 又紅又腫又肚瀉 我都快要生了 擔心是基因問題 奶粉敏感 寶寶還可以喝什麼

我自己對奶粉都敏感, 飲親奶就會好快想去廁所
聽朋友話飲奶粉要睇BB夾唔夾

阿仔一出世我就比佢飲A+, 飲落又無咩野, 都幾夾, 體重又維持到50左右

引用:
原帖由 teressasa 於 2020-8-13 06:07 PM 發表

家姐寶寶對奶粉敏感 又紅又腫又肚瀉 我都快要生了 擔心是基因問題 奶粉敏感 寶寶還可以喝什麼
買罐/拎定試用裝比BB試試, 敏感呢樣野任何奶粉都有機會有, 睇夾唔夾BB

回覆 引用 TOP

你試下比小朋友飲ENFINITAS,呢隻成份比較溫和

回覆 引用 TOP

係咪有乳糖不耐症

引用:
原帖由 teressasa 於 2020-8-13 06:07 PM 發表

唔需要太擔心, 出面有D公司可以驗到BB會唔會對某D物質敏感
到時或者再買D試飲睇下BB飲邊隻OK

引用:
原帖由 holeizai 於 2020-8-13 10:18 PM 發表

阿仔一出世我就比佢飲A+, 飲落又無咩野, 都幾夾, 體重又維持到50左右
咁咪好, 其實NO NEWS IS GOOD NEWS

回覆 引用 TOP

選防敏配方都可以 之前轉左心美力親護之後無左紅癩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 linglung131 於 2020-8-14 04:07 PM 發表

係咪有乳糖不耐症
應該係

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 addo!l 於 2020-8-14 06:23 PM 發表

唔需要太擔心, 出面有D公司可以驗到BB會唔會對某D物質敏感
到時或者再買D試飲睇下BB飲邊隻OK
什麼公司呢

心美力親護Ok 我女有乳糖不耐症都食緊

回覆 引用 TOP

依家D BB容易有敏感左好多 要小心揀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 teressasa 於 2020-8-14 10:25 PM 發表

什麼公司呢
BB展見過呀, 我估上網GOOGLE 下應該搵到, 又唔駛太擔心既, 可以等BB差唔多出世先BOOK
奶粉反而同BB夾唔夾就真係要試左先

回覆 引用 TOP

ok 會試試 thanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 holeizai 於 2020-8-13 10:18 PM 發表

A+邊隻好?智睿系列好嗎?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]