• 瀏覽: 1,827
  • 回覆: 16
想問下你地會根據咩而揀奶粉?想幫BB搵隻好啲嘅有機奶

回覆 引用 TOP

我就唔會話一定有機,最緊要夾到BB腸胃同口味,
我個個一直都係飲A+

成份、有冇認證、公司信唔信得過
本人反而對大牌同明星代言冇咩好感...羊毛出自羊身上

我本來都諗住有機實無死,身邊多朋友揀大牌子,然後我自己試飲又ok(味道同易開程度),最後揀左大牌非有機奶粉比我仔,so far飲得唔錯

引用:
原帖由 jong__26926 於 2020-8-6 09:33 PM 發表

成份、有冇認證、公司信唔信得過
本人反而對大牌同明星代言冇咩好感...羊毛出自羊身上
咁如果既是有機又有明星代言呢

唔明點解會揀有機奶

引用:
原帖由 Stripyyy 於 2020-8-7 10:34 AM 發表

唔明點解會揀有機奶
下...因為唔想BB接觸化學農藥同激素個啲先揀有機奶
同埋奶源都好緊要,依家好多BB一出世就有好多敏感病

回覆 引用 TOP

大牌子嘅我都試過,一般,完全唔覺有咩特別好
反而轉左Bellamy’s(老公係澳洲人,奶奶介紹的)先覺得有個分別係度
女女啲便便冇咁臭、冇咁偏食同胃口好好,最緊要係皮膚滑滑,好少病

引用:
原帖由 Stripyyy 於 2020-8-7 10:34 AM 發表

唔明點解會揀有機奶
X2, 我都比個仔試過飲有機奶粉, 不過佢試左幾日就無便便, 之後朋友介紹轉埋另一款唔係有機既就日日都有便便
所以我寧願信大牌, 朋友意見有無飲過 同試飲下先
有無機唔重要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Garf!eld 於 2020-8-7 12:12 AM 發表

我本來都諗住有機實無死,身邊多朋友揀大牌子,然後我自己試飲又ok(味道同易開程度),最後揀左大牌非有機奶粉比我仔,so far飲得唔錯
試飲係邊隻?

引用:
原帖由 tongny 於 2020-8-7 07:22 PM 發表

大牌子嘅我都試過,一般,完全唔覺有咩特別好
反而轉左Bellamy’s(老公係澳洲人,奶奶介紹的)先覺得有個分別係度
女女啲便便冇咁臭、冇咁偏食同胃口好好,最緊要係皮膚滑滑,好少病 ...
完全認同,明星代言唔覺特別有信心左,反而真係睇重個成份
謝謝介紹貝拉米,啱啱上網睇過有鐵有DHA有益生元個啲都只係300蚊左右,都幾吸引

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Terre2501 於 2020-8-6 04:21 PM 發表

我就唔會話一定有機,最緊要夾到BB腸胃同口味,
我個個一直都係飲A+
咁又係呀 , 夾到BB腸胃最重要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 如懿 於 2020-8-7 11:33 PM 發表

試飲係邊隻?
幾乎每個牌子奶粉都有試飲的,我試飲果隻係a+ neuropro,一試之後無轉過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Garf!eld 於 2020-8-7 12:14 AM 發表

咁如果既是有機又有明星代言呢
有明星都係宣傳,都OK,最緊要口碑

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]