• 瀏覽: 2,031
  • 回覆: 16
如題!

熱賣及精選
未結婚嗰陣想結婚,埋咗婚各種畀制。甚至性生活都冇婚前多次數

回覆 引用 TOP

食飯口味受制,假期出行受制,瞓覺時間受制,仲有各種生活中嘅細節受制,就唔一一列舉喇,好心酸

引用:
原帖由 油麻地古天樂 於 2020-8-6 05:28 AM 發表

食飯口味受制,假期出行受制,瞓覺時間受制,仲有各種生活中嘅細節受制,就唔一一列舉喇,好心酸
都要知單身朋友問乜先可以回"覆"佢,如果太私隱,我一定唔回覆。

回覆 引用 TOP

我已經結咗婚幾年,其實結婚之前都拍咗10幾年先結婚!不過一早已經同居!覺得人相處耐咗就好多野都係應份咁!先有感而發!

人就係咁矛盾㗎啦, 婚姻呢座圍城, 裏面嘅人想出去, 外面嘅人想入嚟。

回覆 引用 TOP

結咗婚咁耐又拍咁多年拖,依家又想回復單身唔好掛?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 你老味小9你 於 2020-8-6 08:16 PM 發表

我已經結咗婚幾年,其實結婚之前都拍咗10幾年先結婚!不過一早已經同居!覺得人相處耐咗就好多野都係應份咁!先有感而發!
你們的感情大大話話都有廿載基礎,基本上係非常清楚了解和遷就到對方的,點解會搞成咁個樣有冇諗過,莫非廿年來都是白過的麼。

智者務其實,愚者爭虛名。
莫以善小而不為,勿以惡小而為之。

回覆 引用 TOP

我拍拖9年接住結咗婚又9年,每次吵大穫都想分開,都好想回復自己單身嘅日子!因為大家性格不合,又火爆,價值觀亦不同,老婆講說話十分難聽,亦唔多尊重我嘅意見,佢係有典型港女公主病,理應分開係最好,但最大問題係大家都重視對方,我自己最衰最窮最差嘅時候,佢真係喺身邊幫我,對我不離不棄;而我每次吵完大鑊喊分手後,每次都唔開心,問自己點解要攪到咁?佢身體唔多好,無論佢大病小病都令我十分擔心,寧願自己病好過.......

引用:
原帖由 fullymo 於 2020-9-5 12:08 PM 發表

我拍拖9年接住結咗婚又9年,每次吵大穫都想分開,都好想回復自己單身嘅日子!因為大家性格不合,又火爆,價值觀亦不同,老婆講說話十分難聽,亦唔多尊重我嘅意見,佢係有典型港女公主病,理應分開係最好,但最大問題係大家都重視對方,我自己最衰最窮最差嘅時候,佢真係喺身邊幫我,對我不離不棄;而我每次吵完大鑊喊分手後,每次都唔開心,問自己點解要攪到咁?佢身體唔多好,無論佢大病小病都令我十分擔心,寧願自己病好過.. ...
港女性格可以任怒任怨。

但口賤,的確賤,化百鍊鋼為繞指柔,將嘈交次數減少左先。

唔好太認真,先口角后動武~最後只會離。萬大事佢啱你錯,咁你就係big boss。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 你老味小9你 於 2020-8-6 08:16 PM 發表

今時唔同往日,婚姻呢樣野真心唔係必須,生細路亦都係。。。

引用:
原帖由 精明投資者 於 2020-10-13 12:13 PM 發表

今時唔同往日,婚姻呢樣野真心唔係必須,生細路亦都係。。。
如果我冇結婚,今日已經腰纏萬貫,預計到55歲時,可以財務自由。選擇可做可不做。

回覆 引用 TOP

聽你哋講完了 感覺更唔想結婚了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 你老味小9你 於 2020-8-6 02:15 AM 發表

如題!
結左更愛對方

回覆 引用 TOP

無數次想要離婚

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]