• 瀏覽: 8,730
  • 回覆: 115
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 香港小說人 於 2020-8-4 06:36 PM 發表

YES Agree 通常係乖仔乖女。
自小,家庭環境不同,教育不同。
我有許多女同學,小時候都練琴幾小時,又不准看中文電視。
到中學便去修女學校寄宿。 ...
唔係唔準睇呀師姐,係因為學校程度好深。d老師又衰,只講英文,所以咪卡通都睇埋英文。🙄

而且通常都要識音樂呢d,一來方便同同學仔溝通咁。同埋,如果你同佢地唔同,會顯得格格不入。簡單嚟講,呢d野係合群表現。㊙️

所以10個professional ,10個都識音樂同中英流利咁。

世上無難事,只怕唔去做✨你今日煮左飯未呀?
Nothing is impossible once you try, step is on🎢

^^^純粹寫下,不用深究🎈
熱賣及精選
老妻有米夫就有用啫,少夫有能用咩!

呢個趨勢係搵小鮮肉😬

引用:
原帖由 Maitinana 於 2020-8-4 12:17 PM 發表

我目測所見,身邊嘅女性朋友,平均比佢地嘅男朋友大1-5年。連女明星嘅老公都係細自己5-7年。

唔通呢d係大趨勢?😃點解會咁嘅?㊙️會唔會係因為封建社會已經徹底落幕?所以咁🙄

你地又點睇呀?

姊妹thread:
https://www.discuss.com.hk/viewt ... mpaign=ios&utm_ ...
世界輪流轉,以前就靚妹搵阿伯現在鮮肉配阿嬋。
現今社會女權湧現女性又自由又開放和主動,而男性出生率又低,過多10年都唔知會唔會社會的男女角色掉轉來演,男人要在家做家頭細務,等阿太放工回來就餵飽佢。唔知大家點睇,或者開個貼一齊討論下。

智者務其實,愚者爭虛名。
莫以善小而不為,勿以惡小而為之。
引用:
原帖由 corolla100 於 2020-8-4 06:51 PM 發表

世界輪流轉,以前就靚妹搵阿伯現在鮮肉配阿嬋。
現今社會女權湧現女性又自由又開放和主動,而男性出生率又低,過多10年都唔知會唔會社會的男女角色掉轉來演,男人要在家做家頭細務,等阿太放工回來就餵飽佢。唔知大家點睇,或者開個貼一齊討論下。 ...
喺度討論埋就得啦師兄😍日後可以一thread睇哂想知嘅野。
家陣有「家庭主夫」呢樣野。即係負責家庭方面嘅野,但性別換左男人。「男主內女主外」咁。㊙️

曾經有人訪問過佢地點解做「家庭主夫」。佢地都答,「邊個搵錢多邊個返工。」✨咁㗎🤓

Nothing is impossible once you try, step is on🎢

我覺得男人成熟先好 , 50歲先最吸引

引用:
原帖由 Maitinana 於 2020-8-4 06:31 PM 發表

2個vol.,我都subscribe 左啦
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28901780&extra=page=2

男人成熟好,認同。

老妻少夫因女有姿色
老夫少妻因夫有家產
兩者缺ㄧ
必有糾紛

tc
引用:
原帖由 香港小說人 於 2020-8-4 07:08 PM 發表

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28901780&extra=page=2
Subscribe 埋啦師姐😍慢慢睇㊙️

引用:
原帖由 hebesiu784 於 2020-8-4 07:06 PM 發表

我覺得男人成熟先好 , 50歲先最吸引
師姐定師兄點解咁講

引用:
原帖由 Maitinana 於 2020-8-4 12:17 PM 發表

我目測所見,身邊嘅女性朋友,平均比佢地嘅男朋友大1-5年。連女明星嘅老公都係細自己5-7年。

唔通呢d係大趨勢?😃點解會咁嘅?㊙️會唔會係因為封建社會已經徹底落幕?所以咁🙄

你地又點睇呀?

姊妹thread:
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29265009&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_ ...
老閪殼識搵食啫

為理想而奮鬥,為成功而享受!
引用:
原帖由 tcfalcon 於 2020-8-4 07:16 PM 發表

老妻少夫因女有姿色
老夫少妻因夫有家產
兩者缺ㄧ
必有糾紛
可能sis 有才華受唔同年齡階段嘅男士愛。喺呢個情況,自然揀年輕bb。🙄因為要生b㊙️

因為條生仔染色體喺男人度㊙️年長男人,多數生親都係女。㊙️🤓

當到左40歲,女人外表8成比男人老,嗰啲成日開帖話自己4字 仲自問外表唔錯既剩女自問丫嘛 8成都係唔接受現實,其實當今社會,外表重要係當然,但內在美更屬罕有

引用:
原帖由 Maitinana 於 2020-8-4 06:58 PM 發表

喺度討論埋就得啦師兄😍日後可以一thread睇哂想知嘅野。
家陣有「家庭主夫」呢樣野。即係負責家庭方面嘅野,但性別換左男人。「男主內女主外」咁。㊙️

曾經有人訪問過佢地點解做「家庭主夫」。佢地都答,「邊個搵錢多邊個返工。」✨咁㗎🤓 ...
大變天囉,10年後會唔會比班女拖入後巷老強😫😩😖

智者務其實,愚者爭虛名。
莫以善小而不為,勿以惡小而為之。
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]