• 瀏覽: 8,731
  • 回覆: 115
  • 追帖: 1
中女老女自hi貼

Beat warriors !!!
熱賣及精選
我樣生得細個,咁多任男友都係細過我
無人睇得出我大過我老公
都有d大過我小小既男仔追我
朋友同同事都話佢似我爸爸 話唔襯

後生過自己的人可以幼稚到好恐怖

引用:
原帖由 Maitinana 於 2020-8-4 05:52 PM 發表

真係有睇,我記得你起初喺ufo版面有提及過呀。

呢度
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29270576&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share ...
如果,你喜歡浪漫甜故,
睇我小說啦,甜到頂唔順...
愛情小說&偶像劇,所有元素都放進去了...
若不喜歡國情,可以飛掉,只看甜故,又好多無厘頭笑料。包你笑到反白眼~哈

舊同學話:咁低能都得既~哈

引用:
原帖由 makmanyi02042 於 2020-8-4 05:57 PM 發表

中女老女自hi貼
師兄,你又無留意隔離帖?
今朝有位師兄開帖問,「為什麼...流行老夫少妻?」,我路過見度。
佢令我有個疑問。因為家陣係興「老妻少夫」,所以我開thread。

世上無難事,只怕唔去做✨你今日煮左飯未呀?
Nothing is impossible once you try, step is on🎢

^^^純粹寫下,不用深究🎈
唔好咁開心  女人可以有多幾年睇得下 但點都會愈來愈顯老
個男既99%最後會出軌變心
我係過來人. 

引用:
原帖由 Maitinana 於 2020-8-4 06:06 PM 發表

師兄,你又無留意隔離帖?
今朝有位師兄開帖問,「為什麼...流行老夫少妻?」,我路過見度。
佢令我有個疑問。因為家陣係興「老妻少夫」,所以我開thread。 ...
你講得啱,現在流行「老妻少夫」
我有幾個女同學都係,好平常的事,從來不會刻意提。

學韓國

引用:
原帖由 香港小說人 於 2020-8-4 06:03 PM 發表

如果,你喜歡浪漫甜故,
睇我小說啦,甜到頂唔順...
我以看足廿年愛情小說&偶像劇,所有元素都放進去了...
若不喜歡國情,可以飛掉,只看甜故,又好多無厘頭笑料。包你笑到反白眼~哈

舊同學話:咁低能都得既~哈 ...
其實除左愛情故事,我都鐘意ufo題材小說。
好似你呢個咁,但vol.1 喺邊?呢個係vol.2。
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29116626&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

Nothing is impossible once you try, step is on🎢

引用:
原帖由 香港小說人 於 2020-8-4 06:11 PM 發表

你講得啱,現在流行「老妻少夫」
我有幾個女同學都係,好平常的事,從來不會刻意提。
其實...都有分社會階層,這是事實。

返大陸娶老婆的,反而都少妻老夫,都明白啦,無須多講了。
七十歲阿伯,都可以娶到十幾廿歲的,
這早不是新聞,只是一種各取所需的交易。

而專業人士,反而流行老妻少夫,女人讀書讀得多,出來工作,都廿幾近三十了。
但都是職位高的叻女人,談多幾次戀愛都三十了,自然容易少妻老夫。
佢地亦不憂嫁,有工作有積蓄,有學歷有嫁妝。

我有時,在香討看見很多男人呻窮,
但同樣,很多男人的太太嫁妝是一層樓/一間大屋。

引用:
原帖由 Maitinana 於 2020-8-4 06:18 PM 發表

其實除左愛情故事,我都鐘意ufo題材小說。
好似你呢個咁,但vol.1 喺邊?呢個係vol.2。
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29116626&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share ...
vol.2第一帖有Link>vol.1

引用:
原帖由 香港小說人 於 2020-8-4 06:18 PM 發表

其實...都有分社會階層,這是事實。

返大陸娶老婆的,反而都少妻老夫,都明白啦,無須多講了。

而專業人士,反而流行老妻少夫了,女人讀書讀得多,出來工作,都廿幾近三十了。
但都是職位高的叻女人,談多幾次戀愛都三十了,自然容易少妻老夫。 ...
師姐, 專業入士之所以會出現遲結婚。因為佢地覺得d對象reach唔度男/女神level,結果邊事業發展邊搵,到停低回頭已4x。呢個情況係專業人士呢個階層好common,不論男女。
同埋,專業人士生活其實好簡單+單調。好多宅男/女。

關於男神/女神,你可以望我個姊妹thread:
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29265009&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

引用:
原帖由 香港小說人 於 2020-8-4 06:21 PM 發表

第一帖有Link, vol.1
2個vol.,我都subscribe 左啦

老薑去濕

引用:
原帖由 Maitinana 於 2020-8-4 06:28 PM 發表

師姐, 專業入士之所以會出現遲結婚。因為佢地覺得d對象reach唔度男/女神level,結果邊事業發展邊搵,到停低回頭已4x。呢個情況係專業人士呢個階層好common,不論男女。
同埋,專業人士生活其實好簡單+單調。好多宅男/女。

關於男神/女神,你可以望我個姊妹thread:
https://www.disc ...
YES Agree 通常係乖仔乖女。
自小,家庭環境不同,教育不同。
我有許多女同學,小時候都練琴幾小時,又不准看中文電視。
到中學便去修女學校寄宿。

細個早拍拖的,無心機讀書,也容易搞大個肚,早結婚。
但長大了,通常只能做辛苦工。

我也看過半晚情情愛愛/婚姻版。

縱觀許多帖子...
女人長大了,她也會成熟呀,女人的腦子都比男人更早熟呢。
早結婚的丈夫,生活上滿足不了,柴米油鹽,湊仔家務,樣樣都嘈。
自然容易發生婚外情、離婚收場。

一些著名的幼稚園、小學、中學一條龍
幼稚園的入學挑選,都暗暗看家長職業、地址、婚姻狀況的。
這是事實,所以同學都是固定某階層以上。
那些家庭的孩子,幼稚園入學,父母都三十幾歲以上,四十都大有人在。

人生早享受,有早享受的路,遲享受,有遲享受的路。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]