• 瀏覽: 627
  • 回覆: 38
  • 追帖: 1
究竟男人想點,一齊咗20年,分居咗年半,佢返咗去佢阿媽度住,但係日日返嚟睇仔,車我同個仔返屋企(因為我有時要返Part time所以個仔去咗我媽咪度湊),成日上去我阿媽屋企買嘢俾佢食,對佢兩老好好,但係又對我態度冷淡,琴日仲要比我發現佢WhatsApp有第三者,之前傾離婚嘅時侯我有問過佢佢係咪有第二個女人,佢話冇,而家終於比我發現左,我發現嘅時候個腦一片空白,情緒好激動,佢唔知我發現左,我呢埋喺廚房度不停喊,到佢睇完個仔去返工,我喺廚房出嚟送佢出門口,佢知道我喊佢都冇問過一句,我其實係好想挽回佢,佢真係好錫個仔,個仔都好鍾意佢,而我亦都真係好愛佢,我用咗年半時間好努力咁改變自己,由一個170磅嘅師奶,減肥減到130磅,以前唔多入廚嘅我,而家成日喺廚房,我知道我之前對佢嘅態度我好有問題,係呢年半我都有努力去改,盡量喺佢面前都比較溫柔,由初初佢放假要同我哋出街,佢一定要搵埋同學仔,或者佢啲姪女一齊去,可能有第三者喺度佢會覺得冇咁尷尬,到而家我哋可以單獨一家三口出街,我以為開始有轉機,我唔知可唔可以挽回到,但係我起碼試過,直至到琴日見到個WhatsApp之後,我真係唔知自己想點,好唔甘心,而我亦都唔知佢咩諗法,既然你都選擇咗同第二個一齊,點解仲要成日上去我阿媽屋企,又成日車我地周圍去,有時放假都會同我地去街,有時喺度諗,其實點解佢會有時間同第二個一齊,因為佢返兩份工,工作時間起碼14個鐘,其餘時間都要瞓覺,佢每個月都好盡責會俾家用我,其實佢份人工俾埋我之後得返好少,點解男人都可以喺出邊有第二個!究竟佢而家係乜嘢心態,補償呀?仲想返嚟呀?定係想點,有冇人可以用男人嘅角度可以答到我!🙏🙏

如果所說屬實,從字行間覺得他是個重情義的男人;
只是這兩句已經是禍的第一步,要挽回也須三倍努力.......
[由一個170磅嘅師奶減肥減到130磅,以前唔多入廚嘅我,而家成日喺廚房,我知道我之前對佢嘅態度我好有問題,係呢年半我都有努力去改,盡量喺佢面前都比較溫柔]

引用:
原帖由 求知客 於 2020-8-4 11:25 AM 發表

如果所說屬實,從字行間覺得他是個重情義的男人;
只是這兩句已經是禍的第一步,要挽回也須三倍努力.......
[由一個170磅嘅師奶,減肥減到130磅,以前唔多入廚嘅我,而家成日喺廚房,我知道我之前對佢嘅態度我好有問題,係呢年半我都有努力去改,盡量喺佢面前都比較溫柔] ...
佢係,佢係一個好負責任嘅男人,係對我唔負責任咋嘛😅,我就係唔明,既然重情義,你又要我放低 20年嘅感情,但係日日又要係我面前出現,你叫我點放低!

你地都搞左離婚,嗰個邊係第三者啊,你先係第三者啊

引用:
原帖由 1271 於 2020-8-4 11:12 發表

究竟男人想點,一齊咗20年,分居咗年半,佢返咗去佢阿媽度住,但係日日返嚟睇仔,車我同個仔返屋企(因為我有時要返Part time所以個仔去咗我媽咪度湊),成日上去我阿媽屋企買嘢俾佢食,對佢兩老好好,但係又對我態度冷淡,琴日仲要比我發現佢WhatsApp有第三者,之前傾離婚嘅時侯我有問過佢佢係咪有第二個女人,佢話冇,而家終於比我發現左,我發現嘅時候個腦一片空白,情緒好激動,佢唔知我發現左,我呢埋喺廚 ...
點解要分居先

引用:
原帖由 jie_du_pian 於 2020-8-4 11:29 AM 發表

你地都搞左離婚,嗰個邊係第三者啊,你先係第三者啊
未離婚,分開住,但係協議左兩年至三年後先至離婚,因為佢知道我有情緒病,佢可能覺得我一時三刻接受唔到掛😅

引用:
原帖由 1271 於 2020-8-4 11:28 發表

佢係,佢係一個好負責任嘅男人,係對我唔負責任咋嘛😅,我就係唔明,既然重情義,你又要我放低 20年嘅感情,但係日日又要係我面前出現,你叫我點放低! ...
做兩份工,按時付家用基本野都做到,[係對我唔負責任咋嘛]這句不如反問自己,你曾說過之前對他態度有問題.

引用:
原帖由 持久男 於 2020-8-4 11:29 AM 發表

點解要分居先
我唔知自己死因係乜嘢,問過晒身邊嘅共同朋友都唔知,反而要問返我,我唔知佢啲阿媽同啲妹有冇呃我,佢哋話佢哋都唔知,但係我諗係因為以前我喺所有人面前都好堅強,因為我要湊住一個特殊嘅小朋友,而可能因為我湊住個仔,令到我有情緒病,脾氣變得好差,尤其是對佢,我所有嘢都覺得理所當然,佢唔會離開我,我哋一定會捱過呢個難關,但係原來我所有嘢都係一廂情願咁樣諗,我自己有諗過我嘅死因,就係對佢態度差,唔關心佢,注重個仔仲多過注重佢,其實初初傾分開嘅時候我有問過佢點解要咁,佢話佢唔想數我,如果數我就連朋友都冇得做,所以導致到今日嘅局面!

引用:
原帖由 1271 於 2020-8-4 11:31 AM 發表

未離婚,分開住,但係協議左兩年至三年後先至離婚,因為佢知道我有情緒病,佢可能覺得我一時三刻接受唔到掛😅
男人可能覺得:對住啲情緒病嘅人真係好麻煩,明明自己做人都有壓力唔開心,仲要受呢啲肥病人嘅氣,真係寧願比多啲錢離婚算

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1271 於 2020-8-4 11:35 AM 發表

我唔知自己死因係乜嘢,問過晒身邊嘅共同朋友都唔知,反而要問返我,我唔知佢啲阿媽同啲妹有冇呃我,佢哋話佢哋都唔知,但係我諗係因為以前我喺所有人面前都好堅強,因為我要湊住一個特殊嘅小朋友,而可能因為我湊住個仔,令到我有情緒病,脾氣變得好差,尤其是對佢,我所有嘢都覺得理所當然,佢唔會離開我,我哋一定會捱過呢個難關,但係原來我所有嘢都係一廂情願咁樣諗,我自己有諗過我嘅死因,就係對佢態度差,唔關心佢,注重 ...
我估你嘅死因係成日覺得自己好慘,又滿足唔到你老公,最後連做佢精神之柱做唔到,成日比壓力佢/令佢唔開心,所以咪要分開

引用:
原帖由 求知客 於 2020-8-4 11:33 AM 發表

做兩份工,按時付家用基本野都做到,[係對我唔負責任咋嘛]這句不如反問自己,你曾說過之前對他態度有問題.
我係犯賤嘅,就係失去左先至發現自己嘅問題係邊,想挽回,但係知道未必成功嘅時候,回想返以前對佢嘅態度,而家好後悔莫及!

引用:
原帖由 jie_du_pian 於 2020-8-4 11:37 AM 發表

我估你嘅死因係成日覺得自己好慘,又滿足唔到你老公,最後連做佢精神之柱做唔到,成日比壓力佢/令佢唔開心,所以咪要分開
我冇覺得自己好慘,相反我淨係知道佢打兩份工好辛苦,所以我喺佢面前一直都盡量表現到你唔使擔心個仔,我一個人可以搞掂,相反可能佢就係覺得我冇喺佢面前表現到好慘,令到佢做唔到一個男人應該要保護個女人嘅嘢,所以咪咁囉!😅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1271 於 2020-8-4 11:35 AM 發表

我唔知自己死因係乜嘢,問過晒身邊嘅共同朋友都唔知,反而要問返我,我唔知佢啲阿媽同啲妹有冇呃我,佢哋話佢哋都唔知,但係我諗係因為以前我喺所有人面前都好堅強,因為我要湊住一個特殊嘅小朋友,而可能因為我湊住個仔,令到我有情緒病,脾氣變得好差,尤其是對佢,我所有嘢都覺得理所當然,佢唔會離開我,我哋一定會捱過呢個難關,但係原來我所有嘢都係一廂情願咁樣諗,我自己有諗過我嘅死因,就係對佢態度差,唔關心佢,注重 ...
咁其實你都自私左20年,咁佢都算好忍得

引用:
原帖由 1271 於 2020-8-4 11:35 發表

咁而家都分開左年半,佢有第2個都好正常呀...佢都需要發洩架...你同佢都好耐冇做啦...係咪呀...你唔怪得佢架喎

引用:
原帖由 jie_du_pian 於 2020-8-4 11:40 AM 發表

咁其實你都自私左20年,咁佢都算好忍得
冇忍我20年,係自從個仔出世之後,發現佢有問題,我啲情緒就開始嚟,應該有七年,但係佢之前真係對我地兩母子好好,係我唔識得珍惜

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]