• 瀏覽: 776
  • 回覆: 9
你地都搞左離婚,嗰個邊係第三者啊,你先係第三者啊

引用:
原帖由 1271 於 2020-8-4 11:31 AM 發表

未離婚,分開住,但係協議左兩年至三年後先至離婚,因為佢知道我有情緒病,佢可能覺得我一時三刻接受唔到掛😅
男人可能覺得:對住啲情緒病嘅人真係好麻煩,明明自己做人都有壓力唔開心,仲要受呢啲肥病人嘅氣,真係寧願比多啲錢離婚算

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1271 於 2020-8-4 11:35 AM 發表

我唔知自己死因係乜嘢,問過晒身邊嘅共同朋友都唔知,反而要問返我,我唔知佢啲阿媽同啲妹有冇呃我,佢哋話佢哋都唔知,但係我諗係因為以前我喺所有人面前都好堅強,因為我要湊住一個特殊嘅小朋友,而可能因為我湊住個仔,令到我有情緒病,脾氣變得好差,尤其是對佢,我所有嘢都覺得理所當然,佢唔會離開我,我哋一定會捱過呢個難關,但係原來我所有嘢都係一廂情願咁樣諗,我自己有諗過我嘅死因,就係對佢態度差,唔關心佢,注重 ...
我估你嘅死因係成日覺得自己好慘,又滿足唔到你老公,最後連做佢精神之柱做唔到,成日比壓力佢/令佢唔開心,所以咪要分開

引用:
原帖由 1271 於 2020-8-4 11:35 AM 發表

我唔知自己死因係乜嘢,問過晒身邊嘅共同朋友都唔知,反而要問返我,我唔知佢啲阿媽同啲妹有冇呃我,佢哋話佢哋都唔知,但係我諗係因為以前我喺所有人面前都好堅強,因為我要湊住一個特殊嘅小朋友,而可能因為我湊住個仔,令到我有情緒病,脾氣變得好差,尤其是對佢,我所有嘢都覺得理所當然,佢唔會離開我,我哋一定會捱過呢個難關,但係原來我所有嘢都係一廂情願咁樣諗,我自己有諗過我嘅死因,就係對佢態度差,唔關心佢,注重 ...
咁其實你都自私左20年,咁佢都算好忍得

引用:
原帖由 1271 於 2020-8-4 11:42 AM 發表

冇忍我20年,係自從個仔出世之後,發現佢有問題,我啲情緒就開始嚟,應該有七年,但係佢之前真係對我地兩母子好好,係我唔識得珍惜
你把口唔認姐,但睇你講嘢都感受到你老公服嘅壓力,忍左你咁耐。
七年係你講嘅姐,可能佢覺得忍咗你20年啦⋯⋯你咁自私淨係企係自己角度,你唔會明㗎啦。雖然你而家後悔,但係本性難移呀⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1271 於 2020-8-4 11:45 AM 發表

我明,我只係唔知佢嘅心態係點,你要搵女人,你要我死心,但係點解仲要日日喺我面前出現,又要對我阿爸阿媽咁好,你叫我點死心?但係如果同佢講,喂,你唔好日日喺我面前出現啦,我個心死唔到呀,我又唔想我個仔唔開心,因為試過曾經有一個禮拜佢唔嚟探個仔,我個仔嗰個禮拜日日喊,日日要搵爹哋,我唔想見到我個仔咁樣 ...
佢盡家人的責任你又唔Like又要問點解,唔通你要佢消失做衰人你先滿意呀?咁你又可以繼續做最慘嗰個,佢係衰人佢離開你咁先得?
至於點解佢離婚二個女人,你自己都答左,第一因為你性格唔好第二,因為你用情緒病原因向佢發洩,第三因為你身形,總括依然你裏裏外外都有問題。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 持久男 於 2020-8-4 11:49 AM 發表

你都攞黎講既個仔佢都有份架...對佢好唔得架...仲有對你爸媽好...係因為都生活左咁耐當左佢地係自己家人呀...死唔死心睇你自己啦...我真心覺得佢好慘 ...
個男人真係好慘,做好爸爸又唔得,講到好似做好爸爸好家人係害咗個樓主咁。一切都係源自於樓主嘅自私,佢老公做衰人,佢個心咪好過啲囉。
如果佢真心愛佢老公,佢當初就唔會七年都對佢咁差啦!又拎佢老公做出氣袋,自己又裏裏外外都唔得。

引用:
原帖由 持久男 於 2020-8-4 11:59 AM 發表

應該提樓主夠鐘食藥啦
同意⋯只可以講出呢位樓主好難有得救⋯#27仲叫人鬧佢,講下事實姐,唔洗覺得係鬧既⋯

引用:
原帖由 持久男 於 2020-8-4 12:07 PM 發表

文字冇語氣,佢覺得我地鬧佢都好正常呀
原來精神病人會有咁思想傾向⋯學到野了⋯

我祝願樓主一家平安幸福生活快樂,愛不一定是要擁有,唔好鑽牛角尖,隨緣。
人生就係咁,錯咗嘅嘢返唔到轉頭,但係以後嘅人生就唔好再重覆錯落去。加油,好好對待自己身邊一切人事物,正面人生!

回覆 引用 TOP

樓主加油💪🏻有少少建議,我覺得外表肥瘦係好重要不過都係其次,你散發出來個股氣息氣場先至最緊要。

不如你去學下野增值下自己,或者做下啲平時冇做過嘅嘢。咁樣可以令自己有多啲正能量,一來你自己本人開心啲,二來你身邊嘅人都會戥你開心!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]