• 瀏覽: 1,310
  • 回覆: 22
我連敷mask都懶左係尋晚feel到自己塊面好污髒先的起心肝做個cleansing mask,有無絲打留屋企時間多左就開始懶

會,@Cherrie_293 寧願係屋企打動森唔想郁🥰🥰

引用:
原帖由 Cherrie_293 於 2020-8-3 03:57 PM 發表

我連敷mask都懶左係尋晚feel到自己塊面好污髒先的起心肝做個cleansing mask,有無絲打留屋企時間多左就開始懶
😟

世上無難事,只怕唔去做✨你今日煮左飯未呀?
Nothing is impossible once you try, step is on🎢

^^^純粹寫下,不用深究🎈

回覆 引用 TOP

會,因為唔洗見人😂

引用:
原帖由 雨中難吃的羊 於 2020-8-3 04:35 PM 發表

會,@Cherrie_293 寧願係屋企打動森唔想郁🥰🥰
我都係😌😌
我都home office左2個禮拜啦🤡🤪
keep住日日都會搽防曬,防下藍光,所以一定都會卸妝洗面,而家少左化妝,一定會做足清潔呢個step

會啦 。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cherrie_293 於 2020-8-3 03:57 PM 發表

我飲奶。運動。食大量菜, 果。日日搽防晒。
冇做 facial + 敷mask都懶左。。

入秋前要做反。

人們總是把幸福解讀為{有}, 有房 有錢 有权。但幸福其实是[無] 无憂 无慮 无病 无災 有, 多半是做給別人看的無, 才是你自己的。
會,但皮膚差左勁多。
不過同事介紹買左covermark深層保濕啫喱, BA仲叫我溝埋Reju舒敏精華黎用。我係外乾內油,用左一星期明顯無左狂爆油情況同少左甩皮。Keep住繼續用睇下會唔會再改善多DD~

回覆 引用 TOP

呢個疫情都唔知去到幾時,btw我以前混合性,唔知係咪帶多左口罩變左乾肌😵😵😵
而家洗面都轉左用cleansing milk,洗完面仲可以好軟熟,唔會乾爭爭

引用:
原帖由 wfhman 於 2020-8-3 05:18 PM 發表

會,因為唔洗見人😂
但有時要開cam做野,都係要化妝~
其他時間真係唔係好想郁,但又覺得自己皮膚唔化妝咁耐都無乜好到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chingching712 於 2020-8-3 06:52 PM 發表

我都係😌😌
我都home office左2個禮拜啦🤡🤪
keep住日日都會搽防曬,防下藍光,所以一定都會卸妝洗面,而家少左化妝,一定會做足清潔呢個step
防曬好重要!個個以為室內唔用防曬,好易老化

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ginger.333 於 2020-8-3 11:40 PM 發表

我飲奶。運動。食大量菜, 果。日日搽防晒。
冇做 facial + 敷mask都懶左。。

入秋前要做反。
我都食多左菜同生果!有時一日食兩款水果,早晚都要食,等自己身體健康d
無得做facial都算,無得出去植眼睫毛
呢幾日打風落雨天氣涼返少少好舒服,我都想快d入秋,但入秋又要開始著重返保濕,唔係好易乾到敏感

回覆 引用 TOP

加油啦師姐,大家喺疫情下都係靠自己,等你再包膠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夜食魚蛋 於 2020-8-4 05:19 PM 發表

呢個疫情都唔知去到幾時,btw我以前混合性,唔知係咪帶多左口罩變左乾肌😵😵😵
而家洗面都轉左用cleansing milk,洗完面仲可以好軟熟,唔會乾爭爭
咁都幾勁,洗面奶我都想試下,師姐用緊邊支?

引用:
原帖由 Cherrie_293 於 2020-8-4 06:49 PM 發表

咁都幾勁,洗面奶我都想試下,師姐用緊邊支?
kp cleansing milk

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]