• 瀏覽: 14,081
  • 回覆: 104
  • 追帖: 3
如果打算小朋友有香港出身紙,咪香港生。
不過有些國家,若你不是本土出世,可能會被歧視。

睇吓你哋幾多歲,如果只係三十出頭,咁就移民之後先生,如果女方已經到咗35或以上,咁就唔好等,生咗先算,之後一家三口搞移民。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-8-2 11:21 PM 發表

澳洲,

仔女已經入到Univ of Sydney, 疫情延遲入學
樓主你好,有仔女已經讀大學,仲想生?
留番時間精力湊孫係咪會好啲?

引用:
原帖由 前來紅色山頭 於 2020-8-4 10:29 AM 發表

樓主你好,有仔女已經讀大學,仲想生?
留番時間精力湊孫係咪會好啲?
多仔公

回覆 引用 TOP

而家疫情唔好生住掛,等疫情過後先生啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-8-2 11:21 PM 發表

澳洲,

仔女已經入到Univ of Sydney, 疫情延遲入學
大仔17/18 , 仲生到勁👍🏻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-8-2 02:05 PM 發表

太太唔想生,想移民後才生,她怕BB太細個搭飛機去外國唔安全

我就想出年生,你哋點抉擇?
移民係最撚戇鳩,你喺香港唔撚搞事,唔知幾撚安樂,香港係全世界最好嘅地方,英國天氣極差,每年冬天英國人大部份去晒泰國,最少半年,點解?凍到阿媽都唔認得,你唔信嘅話,每年九月到三月去芭堤雅嘅沙灘,問吓啲鬼佬:Where are you from?全部都係俄羅斯同埋英國

No

回覆 引用 TOP

走咪走囉。問咁多托咩。我答完你你會聽?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jon_jon 於 2020-8-2 11:22 PM 發表

你仔女都19歲啦,咁你太太都成50歲人,仲生乜鬼呀。

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
咁仲好啦,搵個鬼妹生番件

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-8-2 02:05 PM 發表

太太唔想生,想移民後才生,她怕BB太細個搭飛機去外國唔安全

我就想出年生,你哋點抉擇?
生左2個, 唔想在外國做二等公民

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-8-2 10:38 PM 發表

太太想移民後,要等幾年後
叫佢先過去

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]