• 瀏覽: 5,229
  • 回覆: 32
  • 追帖: 1
一個先去留學,細女又想去。你哋會唔會俾兩個仔女一起去?

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-8-2 01:53 PM 發表

一個先去留學,細女又想去。你哋會唔會俾兩個仔女一起去?
@jon_jon

E 家兩個仔女話要留學?你/會唔會俾?

回覆 引用 TOP

如果經濟上支持到的話, 會.

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-8-3 02:15 PM 發表

如果經濟上支持到的話, 會.
經濟可支持

唔想一次過兩個去留學,兩老留香港

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-8-3 02:26 PM 發表

經濟可支持

唔想一次過兩個去留學,兩老留香港
明白, 可是, 子女大了, 就要放手比佢地出去飛, 否則可能會誤咗他們的前程.
現今上網咁方便, 就算子女去到地球另一面, 一部手機在手, 感覺上近在咫尺

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-8-3 02:37 PM 發表

明白, 可是, 子女大了, 就要放手比佢地出去飛, 否則可能會誤咗他們的前程.
現今上網咁方便, 就算子女去到地球另一面, 一部手機在手, 感覺上近在咫尺 ...
兩三年後一家移民,想細嗰個跟我們去

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-8-3 03:00 PM 發表

兩三年後一家移民,想細嗰個跟我們去
將會移民去的國家教育搞得好嗎? 如果"是"的話, 你的安排也無可厚非. 有否跟細嗰個講過呢個topic?

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-8-3 03:17 PM 發表

將會移民去的國家教育搞得好嗎? 如果"是"的話, 你的安排也無可厚非. 有否跟細嗰個講過呢個topic?
去澳洲

大嗰個去 univ of sydney

細嗰個又要跟去

引用:
原帖由 冬眠紅色的綿羊 於 2020-8-3 04:48 PM 發表

矛盾中,兩女都不在身邊,太難受了
一個only

回覆 引用 TOP

應該會吧,只要經濟上冇乜壓力。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-8-3 03:56 PM 發表

去澳洲

大嗰個去 univ of sydney

細嗰個又要跟去
University of Sydney 是一所好的大學, 難得呀細都唔裙腳, 而家香港又咁嘅環境, 咪當佢早你地兩老一步到澳洲囉.
不過點都好, 我覺得最緊要是大家多點溝通, 你地的意見他明白, 而他的意見你地亦清楚

我是不會的

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]