• 瀏覽: 5,403
  • 回覆: 50
  • 追帖: 1
如題

因為習慣左佢既好同陪伴...
要等時間慢慢沖淡同適應無佢既日子😭

引用:
原帖由 熊癡 於 2020-8-2 04:50 PM 發表

每日都係回憶

最難頂既時候

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 葬心埋愛 於 2020-8-1 10:59 PM 發表

如題
愛別離苦
語云:“樂莫樂兮新相知,悲莫悲兮生別離,”生死離別,人間慘事,青春喪偶,中年喪子,固然悲痛萬分,即使不是死別,或為謀求衣食,或因迫於形勢,與相親相愛的人生離,也將感到痛苦。然而,天下沒有不散的筵席,親如父子,近如夫婦,亦難得終身相守,又何況其他呢?萬法無常,愛別離之苦,是誰也無可避免的。

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
正常既,你同唔少女士一樣本身個人無咩大計,最想有係愛情,所以有另一半既時候就自然將對方成為自己既全部寄託,日常生活有另一半一齊先會開心充實,一旦另一半離開,就會好似個人塌左一半咁,心又傷晒,世界好似末日,只能講唔好放棄自己,地球一直轉緊,都要過日都要工作,唯有多d傾訴下內心感受。

出黎玩就要輸得起, 輸唔起就返屋企
............................節錄自<馬路英雄>

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 熊癡 於 2020-8-2 04:50 PM 發表

能夠同另一半一路行落去係最完美最甜蜜既,分開左後既時間係最苦最難渡過,但總算渡過過最快樂既日子,同過你最喜歡既人一齊,雖然未能再一齊,但可以將呢段情化成回憶留係心中,唔係個個都有咁既回憶的,而呢個回憶隨住時間可化為希望,到遇到下一個時又可以多加珍惜

出黎玩就要輸得起, 輸唔起就返屋企
............................節錄自<馬路英雄>
差d以為我去左少林寺😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gpoint2 於 2020-8-4 02:26 PM 發表

能夠同另一半一路行落去係最完美最甜蜜既,分開左後既時間係最苦最難渡過,但總算渡過過最快樂既日子,同過你最喜歡既人一齊,雖然未能再一齊,但可以將呢段情化成回憶留係心中,唔係個個都有咁既回憶的,而呢個回憶隨住時間可化為希望,到遇到下一個時又可以多加珍惜 ...
謝謝

回覆 引用 TOP

都幾難頂,慢慢會習慣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 葬心埋愛 於 2020-8-1 10:59 PM 發表

如題
要時間適應

回覆 引用 TOP

好多和尚

回覆 引用 TOP

慢慢等時間沖淡...我都等緊時間過,習慣左有個人可以分享自己所遇到嘅事,但突然冇左呢個人,一時間覺得好失落冇哂目標

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]