• 瀏覽: 15,908
  • 回覆: 146
引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2020-8-1 09:25 PM 發表

無走佬呀,佢睇住佢走架嘛,唔係咩?
你睇樓主咁唏噓就知老婆走左路啦!

熱賣及精選
引用:
原帖由 V.LOSS 於 2020-8-1 06:18 PM 發表

主要原因是,結婚當年,我太太外家同我舅父喺同一條村,原本我並沒有幾多積畜去擺酒同聘禮,但是我太太同外家知道我有一筆錢,由其他親友保管。  外家個邊並沒有急催聘禮同擺酒,只喺同我香港親友,同佢哋內地親友擺咗一圍酒,大家見吓面,幫我香港的親友洗吓塵就算。   後來,結婚以後,我太太追討那一筆錢,我都是支吾以對,結果我這位太太一怒之下,結婚七年後,默然地離開我,尤記得分手當晚,我們彼此沒有任何對話。
...
好亂, 可否重寫

peterpeterbbc

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陰陽眼 於 2020-8-1 09:32 PM 發表

你睇樓主咁唏噓就知老婆走左路啦!
佢唏噓係因為又要搵個另一個性價比高嘅過7年,心煩啫

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
跟左你7 年, 女人最重要果7 年都比左你啦! 但在你心目中錢比她還重要, 二個字, 底死

peterpeterbbc

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2020-8-1 09:36 PM 發表

佢唏噓係因為又要搵個另一個性價比高嘅過7年,心煩啫
年華逝去,作為一個大叔咁易搵個另一個性價比高嘅過7年咩!你啱無?

引用:
原帖由 TRruth 於 2020-8-1 09:28 PM 發表

佢意思係咪:當年結婚時,有筆錢在親人手上保管,但佢將呢筆錢作聘禮。
之後到今天,太太要求佢將這筆錢取回作聘禮……!
但他不能交出,結果太太出走……! ...
唔係佢將呢筆錢作聘禮呀…

當年佢想娶人個女,正常係娶唔到㗎喇…因為無錢!
但唔知點解女家父母又咁橋會知道佢有一筆錢喎…
又咁能橋比佢哋知道嘅時候,就話筆錢唔喺佢手,係由佢親戚保管喎…(此時天仙局已成形喇!!
女家已墮入天仙局,所以女家就求九其擺一圍酒就算喇!

不過婚後老婆逼佢嘔番筆錢岀嚟嘅時候,佢就嘔唔到…
老婆知道被騙咯…咪離婚走人囉~~

引用:
原帖由 V.LOSS 於 2020-8-1 06:18 PM 發表

主要原因是,結婚當年,我太太外家同我舅父喺同一條村,原本我並沒有幾多積畜去擺酒同聘禮,但是我太太同外家知道我有一筆錢,由其他親友保管。  外家個邊並沒有急催聘禮同擺酒,只喺同我香港親友,同佢哋內地親友擺咗一圍酒,大家見吓面,幫我香港的親友洗吓塵就算。   後來,結婚以後,我太太追討那一筆錢,我都是支吾以對,結果我這位太太一怒之下,結婚七年後,默然地離開我,尤記得分手當晚,我們彼此沒有任何對話。
...
後悔什麼

引用:
原帖由 陰陽眼 於 2020-8-1 09:42 PM 發表

年華逝去,作為一個大叔咁易搵個另一個性價比高嘅過7年咩!你啱無?
有圖有希望

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2020-8-1 09:43 PM 發表

又咁能橋比佢哋知道嘅時候,就話筆錢唔喺佢手,係由佢親戚保管喎…(此時天仙局已成形喇!!

不過婚 ...
咁都攞到身份證,都叫攞返兩蚊搭車吖

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2020-8-1 09:54 PM 發表

咁都攞到身份證,都叫攞返兩蚊搭車吖
妳真係樂觀㗎啫~~

後悔嗎係咪越簡單越好?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2020-8-1 09:43 PM 發表

不過婚後老婆逼佢嘔番筆錢岀嚟嘅時候,佢就嘔唔到…:smile_ ...
哦……!係咁!
比個讚你!👍

引用:
原帖由 巧鬆啲 於 2020-8-1 09:58 PM 發表

妳真係樂觀㗎啫~~
用個你字啱啲

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
引用:
原帖由 TRruth 於 2020-8-1 10:00 PM 發表

哦……!係咁!
比個讚你!👍
能夠得到老師一個讚…

學生今晚會瞓唔著~

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]