• 瀏覽: 25,213
  • 回覆: 375
  • 追帖: 2
第一個-有學歷,孝順我父母,唔煙唔酒,肯定唔會出去偷食,將來一定係一個賢妻良母
第二個-有家教有修養,大方得體,入得廚房,出得廳堂,最重要係識得尊重你,可以帶俾兄弟見而唔會西口西面,不過結咗婚有個小朋友
第三個-彌補以上兩個沒有的東西,就係玩得,飲得,陪你癲

熱賣及精選
四條棍串連

一定揀2

1同2冇咩分別

我係咸濕仔,最愛大包米。
後宮幾千批,成日有女砌。

引用:
原帖由 hohohosoho 於 2020-7-31 10:56 AM 發表

1同2冇咩分別
但1會西面,唔敢帶俾朋友見

引用:
原帖由 炎夏不見了金童 於 2020-7-31 10:57 AM 發表

但1會西面,唔敢帶俾朋友見
會西面仲算係賢妻良母?

我係咸濕仔,最愛大包米。
後宮幾千批,成日有女砌。
引用:
原帖由 炎夏不見了金童 於 2020-7-31 10:30 AM 發表

第一個-有學歷,孝順我父母,唔煙唔酒,將來一定係一個賢妻良母
第二個-有家教有修養,大方得體,入得廚房,出得廳堂,最重要係識得尊重你,可以帶俾兄弟見而唔會西口西面
第三個-彌補以上兩個沒有的東西,就係玩得,飲得,陪你癲 ...
第一個有學歷又要識得孝順父母,肯定細細個就已經係好大壓力既環境長大。又唔煙唔酒唔識舒發自己,一定屈到有情緒病,你同佢一齊一定癲,佢一定會管得你好嚴。
第二個有修養,又要識做晒所有家務仲要同你出去陪朋友,估計都會操勞過度唔長命。陪唔到你幾耐。
第三個仲簡單,爛飲爛玩鍾意去癲,你預佢有性病啦!
所以最好就三個都唔揀。

引用:
原帖由 hohohosoho 於 2020-7-31 11:02 AM 發表

會西面仲算係賢妻良母?
如果之後有小朋友,起碼佢會識得教佢,只是自己想法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 全力蛋散 於 2020-7-31 11:03 AM 發表

第一個有學歷又要識得孝順父母,肯定細細個就已經係好大壓力既環境長大。又唔煙唔酒唔識舒發自己,一定屈到有情緒病,你同佢一齊一定癲,佢一定會管得你好嚴。
第二個有修養,又要識做晒所有家務仲要同你出去陪朋友,估計都會操勞過度唔長命。陪唔到你幾耐。
第三個仲簡單,爛飲爛玩鍾意去癲,你預佢有性病啦!
所以最好就三個都唔揀。 ...
重新揀過?

點解唔見樓主提愛邊個?

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
引用:
原帖由 不基含情的妹頭 於 2020-7-31 11:34 AM 發表

點解唔見樓主提愛邊個?
我愛第二個,不過佢結咗婚同有一個小朋友

引用:
原帖由 炎夏不見了金童 於 2020-7-31 11:36 AM 發表

我愛第二個,不過佢結咗婚同有一個小朋友
吓!结左同结過唔同喎!

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
引用:
原帖由 炎夏不見了金童 於 2020-7-31 10:30 AM 發表

第一個-有學歷,孝順我父母,唔煙唔酒,將來一定係一個賢妻良母
第二個-有家教有修養,大方得體,入得廚房,出得廳堂,最重要係識得尊重你,可以帶俾兄弟見而唔會西口西面
第三個-彌補以上兩個沒有的東西,就係玩得,飲得,陪你癲 ...
揀個 樣靚波大 架⋯⋯

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-7-31 11:48 AM 發表

揀個 樣靚波大 架⋯⋯
全部都冇波,我鐘意高瘦但唔知點解揀得都冇胸

邊個有大波先!?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右