• 瀏覽: 1,510
  • 回覆: 13
  • 追帖: 2
現今疫情下

sure win!

回覆 引用 TOP

唔會, 小兒的補習已經改為網上, 跟去補習社補習分別不大

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2020-7-29 01:53 PM 發表

唔會, 小兒的補習已經改為網上, 跟去補習社補習分別不大
你囝囝幾多歲?!只係覺得Zoom課程應該學費要平多d先合理

應該暫時停一陣。

世界上一般o既食品問題,不外乎兩樣--細菌同毒素。
細菌,你煮一煮就冇事。毒素,有方法分解。至於輻射,
你煮唔到佢,因為佢唔係生物,分解,亦分解唔到。
所以輻射先係最需要注意o既,但港人就係選擇性失明。

回覆 引用 TOP

多看書,上好網課,現在是培養自主學習的最佳時間,自主學習是最好的學習模式。不建議輔導老師上門。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 milktmn 於 2020-7-30 09:28 PM 發表

高中了, 係, 學費應該要平D, 不過, 而家特殊情況, 不計較那麼多了, 最緊要教得好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 milktmn 於 2020-7-30 09:28 PM 發表

認為上zoom要收平啲學費嘅請用下個腦!
補習社租金人工要照比,上zoom課老師更吃力,要留意學生,尤其係學生wifi唔好,有時聽唔清楚佢問乜,更費神,而且備課要更充足,因此上zoom唔會教少佐嘢,反而教多佐。
而且全世界好多由小學到大學,來年新學期都上zoom. 有個朋友個仔今年去英國留學,因疫情需要留港上zoom. 咁又可唔可以叫大學收平啲?
再講,除非唔讀退學,而家比你搵到上實堂當你贏.

唔會,改網上或只取功課自己做

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2020-8-1 12:31 AM 發表

認為上zoom要收平啲學費嘅請用下個腦!
補習社租金人工要照比,上zoom課老師更吃力,要留意學生,尤其係學生wifi唔好,有時聽唔清楚佢問乜,更費神,而且備課要更充足,因此上zoom唔會教少佐嘢,反而教多佐。
而且全世界好多由小學到大學,來年新學期都上zoom. 有個朋友個仔今年去英國留學,因疫情需要留港上zoom. 咁又可唔可以叫大學收平啲?
再講,除非唔讀退學,而家比你搵到上實堂當你贏. ...
因為佢可以同時教幾十個…幾間分區補習社(有分店果d)用同一個zoom…我又唔明點會反而教多d野?!時間一樣,講既野可以多d?

引用:
原帖由 milktmn 於 2020-8-1 07:41 AM 發表

因為佢可以同時教幾十個…幾間分區補習社(有分店果d)用同一個zoom…我又唔明點會反而教多d野?!時間一樣,講既野可以多d?
上Zoom就教幾十個?上實體唔通同你單對單?

回覆 引用 TOP

人地好似問緊上門補習
我諗係就算上zoom
都係想單對單掛🤔🤔🤔

回覆 引用 TOP

講乜Zoom呀,我問上門補習單對單呀

sure win!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]