• 瀏覽: 2,771
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 海灘濃濃的隊長 於 2020-7-30 12:16 PM 發表

利益更簡單啊,拍下佢出軌嘅證據直接告佢
出軌告得入嘅咩?

回覆 引用 TOP

男人完成生育責任後就應該整到佢性無能咁就唔會出軌

引用:
原帖由 grandpawen 於 2020-7-28 04:31 PM 發表

由發現佢出軌至今已5個月,我仲係煩緊點樣攞返個公道。
我地結婚5年,有兩個小朋友,佢喺我陀第二個時就出去叫雞,之後更同最少兩隻雞發展關係,仲幫一隻雞供埋大陸樓首期。佢偷晒屋企同小朋友啲錢,仲要借埋貸,洗左百幾萬。我知道後當然嬲到想殺左佢同佢離婚,想追返啲錢,但疫情出唔到門,又想攞證據,所以就慢慢問話,亦發現佢初初好多大話連篇,花左唔少時間先得出呢個較為合理嘅版本。
初初我諗住追返啲錢返嚟,但一 ...
你自己都講佢本身又冇錢冇剩,佢都係靠父母養咁濟,除非你傾得掂佢老豆會將你哋依家住緊層樓俾咗你同兩個小朋友,如果唔係,你根本唔可能喺佢身上攞返任何利益。
佢係pk係賤,但你同佢一齊時唔計較(層樓冇你名你冇份,你都自己攞成四十萬出嚟裝修),咁依家要分開就更加冇得去計較返。
佢父母d資產,就算從未有你存在,都係留曬俾佢,所以點都唔關你事。
唯一有得諗就係,你依家冇收入冇資產,如果兩個小朋友係判俾你,咁係咪有得要求依家住緊嘅地方要分俾你以保持你同小朋友嘅生活唔會變得太差。不過呢樣要正正式式搵律師傾。

搵兩件仔打孖上,補數囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dunnohowtodo 於 2020-8-2 05:36 PM 發表

你自己都講佢本身又冇錢冇剩,佢都係靠父母養咁濟,除非你傾得掂佢老豆會將你哋依家住緊層樓俾咗你同兩個小朋友,如果唔係,你根本唔可能喺佢身上攞返任何利益。
佢係pk係賤,但你同佢一齊時唔計較(層樓冇你名你冇份,你都自己攞成四十萬出嚟裝修),咁依家要分開就更加冇得去計較返。
佢父母d資產,就算從未有你存在,都係留曬俾佢,所以點都唔關你事。
唯一有得諗就係,你依家冇收入冇資產,如果兩個小朋友係判俾你,咁 ...
你講得好岩,如果講利益衣家離婚好似真係冇咩著數,係咪應該繼續等下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 滋陰深情的手背 於 2020-8-2 01:20 PM 發表

男人完成生育責任後就應該整到佢性無能咁就唔會出軌
我建議左佢去做結紮,但係佢唔肯。。不過結左都冇用,閹咗佢先有效

引用:
原帖由 dunnohowtodo 於 2020-8-2 05:36 PM 發表

唯一有得諗就係,你依家冇收入冇資產,如果兩個小朋友係判俾你,咁 ...
因為粗略估計贍養費只係一萬左右,但係衣家佢返左工後每月會俾返兩萬,而且會幫手做家務,係咪可以再觀察下,收返啲錢返嚟後,自己有能力再飛起佢?

引用:
原帖由 grandpawen 於 2020-8-8 02:37 PM 發表

因為粗略估計贍養費只係一萬左右,但係衣家佢返左工後每月會俾返兩萬,而且會幫手做家務,係咪可以再觀察下,收返啲錢返嚟後,自己有能力再飛起佢? ...
如果只係向錢看,當然繼續攞返每月兩萬先,至少扣除同小朋友生活開支,夠補返當年攞出嚟嗰四十萬先。當扣減一半,即係每月淨袋返一萬,都差唔多四年後先再考慮離婚。
但一段婚姻仲值唔值得維繋,唔應該只係睇錢,都要諗下究竟自己一個同小朋友生活開心d好 d,定繼續同呢個人一齊開心d。所以依家除咗繼續收返d錢之外,亦睇下佢有冇悔意,係咪真心改過浪子回頭,係咪有得修補。定係你已經死心都唔需要再講呢d。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 grandpawen 於 2020-8-8 02:34 PM 發表

我建議左佢去做結紮,但係佢唔肯。。不過結左都冇用,閹咗佢先有效
紮咗都會鹹濕,閹咗就變傷殘人仕同截肢一樣,所以整到男人性無能就最好,身體冇少到嘢又冇性需要。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]