• 瀏覽: 1,211
  • 回覆: 13
去完健康院,姑娘話夠1歲可以食小啲奶,但係我個小朋友好唔鍾意食加固食物,點算好,怕佢唔夠營養

唔會唔夠營養嘅, 我個女都係一歲嗰陣 ..食粥仔, 畀佢試下食啲開稀咗嘅飯.. 慢慢就會習慣!

回覆 引用 TOP

俊哥,時間好快又一歲啦!

引用:
原帖由 商界枯燥 於 2020-7-27 03:15 PM 發表

去完健康院,姑娘話夠1歲可以食小啲奶,但係我個小朋友好唔鍾意食加固食物,點算好,怕佢唔夠營養
我個個飲開A+, 加固初頭都鍾意飲奶多D,唔係樣樣肯試, 我有時會加D奶粉入糊仔再比佢食, 佢就肯食啦
加固初頭未必樣樣佢都會試, 所以我都有KEEP 住比奶粉佢, 怕佢唔夠營養

引用:
原帖由 AN668 於 2020-7-27 03:44 PM 發表

俊哥,時間好快又一歲啦!
係呀,所以咁加想比更好嘅生活屋企人

引用:
原帖由 商界枯燥 於 2020-7-27 05:20 PM 發表

係呀,所以咁加想比更好嘅生活屋企人
一齊加油!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pooncheck 於 2020-7-27 04:19 PM 發表

我個個飲開A+, 加固初頭都鍾意飲奶多D,唔係樣樣肯試, 我有時會加D奶粉入糊仔再比佢食, 佢就肯食啦
加固初頭未必樣樣佢都會試, 所以我都有KEEP 住比奶粉佢, 怕佢唔夠營養 ...
我個個都係A+,揀奶粉係要夾,個時我都試左2,3隻

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2020-7-27 07:34 PM 發表

我個個都係A+,揀奶粉係要夾,個時我都試左2,3隻
都無辦法, 轉奶粉始終要試過先知夾唔夾BB

回覆 引用 TOP

我個個都係由1歲開始食固體,a+我比佢飲到k1都飲緊,因為飲得好,不過可能係1日1餐

引用:
原帖由 Terre2501 於 2020-7-28 12:17 PM 發表

我個個都係由1歲開始食固體,a+我比佢飲到k1都飲緊,因為飲得好,不過可能係1日1餐
讀到K1咁大個, 1日1餐都夠啦

回覆 引用 TOP

一歲可以吃米糊和奶粉的。

回覆 引用 TOP

可以適當的吃點迷糊啦

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]