• 瀏覽: 3,219
  • 回覆: 43
  • 追帖: 1
我一直以來都有一顆及其強的事業心
一心想創自己嘅品牌
以前無論我做咩身邊果個人只會不停拖後腿
真係覺得好攰
今次疫情我一於合計同拍檔將自己嘅內衣品牌提上日程,係香港開關前做好準備工作跟著係香港上市
呢排我就開始搵面料商工廠等等
好彩真係有男票的支持
幫我搵身邊所有資源,週末犧牲自己時間陪我去工廠,尤為感動
通常D工廠地址特別偏僻,因為消費低的地方適合那些工廠一線的人員生存
但係佢一句怨言都無,一直咁陪我去做
因為職業關係,今日同佢食完午飯去商場裡睇D內衣,我話男士通常都不喜歡陪女友行呢D地方,不如你等我一陣啦!我拿拿聲睇完就走
佢都話唔緊要啦知己知彼方可百戰百勝
呢一刻我真係好感動,因為一個男人肯放下自己身段去為妳做各種事情
我同佢係一齊真係好開心,一切都不想去計較
係我心理我一直對自己講,餘生我都會好好愛佢珍惜佢,就算佢做得不足我都願意去包容佢
雖然我地曾經都經歷過很多事情
但係係呢個金錢紙迷的世界好難遇到一個咁用心嘅人,我一直覺得自己運氣超好
其實以前所有的運氣都不及擁有你來得幸福
好多人都話男人女人係一齊短暫的新鮮感過去之後所有的感情都一樣
在我看來好的愛情係因為你遇對人
對的人日日都有新鮮事物發生
日日都充滿愛意
因為我地係呢度識
我想係度記錄低我地嘅愛情
期望自己通過努力早日實現自己的夢想
用自己最真摯的愛情去好好愛呢個男人
️大家週末快樂
晚安

熱賣及精選
最美的爱情

引用:
原帖由 摧枯折腐 於 2020-7-27 09:42 AM 發表

最美的爱情
謝謝🙏

回覆 引用 TOP

很多女强人的爱情都不好的。因为很多时间为家庭付出太少。而男人想女人为家庭付出多点。结婚前你喜欢做什么都得,但婚后还是婚前一个样,男人就要考虑了。或者你稳一个双方都喜欢工作的,或者男人喜欢为家庭付出更多时间的。

Oman~
任何時間都要抽離一下,第三者角度看自己的所作所為。

引用:
原帖由 soule 於 2020-7-27 01:10 AM 發表

我一直以來都有一顆及其強的事業心
一心想創自己嘅品牌
以前無論我做咩身邊果個人只會不停拖後腿
真係覺得好攰
今次疫情我一於合計同拍檔將自己嘅內衣品牌提上日程,係香港開關前做好準備工作跟著係香港上市
呢排我就開始搵面料商工廠等等
好彩真係有男票的支持
幫我搵身邊所有資源,週末犧牲自己時間陪我去工廠,尤為感動
通常D工廠地址特別偏僻,因為消費低的地方適合那些工廠一線的人員生存
但係佢一句怨言都無,一直 ...
真羡慕你地👍

引用:
原帖由 卜卜星 於 2020-7-27 11:09 AM 發表

很多女强人的爱情都不好的。因为很多时间为家庭付出太少。而男人想女人为家庭付出多点。结婚前你喜欢做什么都得,但婚后还是婚前一个样,男人就要考虑了。或者你稳一个双方都喜欢工作的,或者男人喜欢为家庭付出更多时间的。 ...
其實感情與事業真的不會衝突
我可以為了事業很拼
我都會為了家庭付出時間,比如為愛人煮餐飯
陪孩子旅遊,學習.陪孩子出席學校各種活動
孩子生病陪伴照顧等等
其實勢均力敵的愛情才是最健康的

引用:
原帖由 安迪2000 於 2020-7-27 11:15 PM 發表

任何時間都要抽離一下,第三者角度看自己的所作所為。
明白!謝謝🙏

引用:
原帖由 P8MAX 於 2020-7-27 11:44 PM 發表

真羡慕你地👍
你都會擁有最好的,加油

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 soule 於 2020-7-28 12:20 AM 發表

明白!謝謝🙏
聰明的人,會聼別人的建議。

引用:
原帖由 安迪2000 於 2020-7-28 10:04 AM 發表

聰明的人,會聼別人的建議。
言重啦!其實人都聰明.只是有感性理性之分

引用:
原帖由 soule 於 2020-7-28 10:17 AM 發表

言重啦!其實人都聰明.只是有感性理性之分
對D唔聼意見的人,點算好?

引用:
原帖由 安迪2000 於 2020-7-28 10:30 AM 發表

對D唔聼意見的人,點算好?
人與人之間係互相影響和成就
道不同不相為謀
如果你將自己的建議俾人
聽不聽取決於大家係唔係同路人姐
所有關係都無法強求
唔係所有的道理都啱對方囉
保持平常心即可

前段時間你們好似分手的,又復合?

引用:
原帖由 soule 於 2020-7-29 01:02 AM 發表

人與人之間係互相影響和成就
道不同不相為謀
如果你將自己的建議俾人
聽不聽取決於大家係唔係同路人姐
所有關係都無法強求
唔係所有的道理都啱對方囉
保持平常心即可 ...
我話“聼意見”,係聼個信息,唔系一定要跟住做果個“聼”。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]