• 瀏覽: 10,916
  • 回覆: 141
  • 追帖: 3
以前說有情飲水飽,呢啲先至叫做真愛,現在有錢有感情,冇錢失感情,究竟係時代背景嘅改變引致,定係人與人相處之間的改變?

除非你是富二代,衣食住行屋企全包,更幫你置埋頭家,咁錢對你來說公仔紙而己.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Stephen@Chan 於 2020-7-26 08:57 AM 發表

以前說有情飲水飽,呢啲先至叫做真愛,現在有錢有感情,冇錢失感情,究竟係時代背景嘅改變引致,定係人與人相處之間的改變?
有情飲水飽呢啲說話,係以前啲油脂仔呃蝦條嘅時候氹啲妹妹仔用㗎咋!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Stephen@Chan 於 2020-7-26 08:57 AM 發表

係年齡嘅改變

回覆 引用 TOP

引用:

貧賤夫妻百事哀

引用:

重要!這是資本主義,冇錢有好多事想做都做不到!

不單談情說愛要錢,就是所謂一家人,講到錢而無情講。是悲哀,卻是現實

回覆 引用 TOP

常言道︰「有錢並非萬能,但無錢則萬萬不能。」

引用:

現在D東江水很貴,而且要跪拜大6才可以飲,否則死全家。所以一定要有錢才可以買到水。

有錢有感情

回覆 引用 TOP

引用:

錢的確好重要,因為九成事都要錢才能解決。

回覆 引用 TOP

現今世界沒甚麼真理道德,真感情,追求價值觀原則在這世界已經係奢求,最后只有錢是永遠屬於自己!

引用:
原帖由 電梯真空的筍盤 於 2020-7-26 11:34 AM 發表

現在D東江水很貴,而且要跪拜大6才可以飲,否則死全家。所以一定要有錢才可以買到水。
每一個住宅單位首30立方米用水,是免費的。

https://www.wsd.gov.hk/tc/customer-services/manage-account-and-water-bills/water-sewage-tariff/index.html

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]