• 瀏覽: 9,437
  • 回覆: 93
  • 追帖: 5
如果每個女人心中都有個白馬王子的形象,那麼,男人心中的女神,又會是怎樣的呢?

在男人的世界,特別吸睛,能令男人在短時間內神魂顛倒的女人,一般是指一些臉蛋精緻、身材凹凸、皮膚白嫩、聲音甜美的女人。男人的確特別容易被女性的外表吸引,可是,能抓緊男人的心一輩子,卻是另外一回事,畢竟,外表的優勢,必然會隨着年齡的增長而逐漸消失,女人不可能單靠外表令男人願意廝守一生。

待續...

心靈導師
熱賣及精選
要男人一世愛佢嘅女人要 :
A.外內都靚
1.樣靚,包括臉型同身材
2.智慧.識讀男人嘅心
3.善良.有慈母及愛妻之心
4.才藝.識教子女,入廚,唱歌,跳舞,打扮,彈琴,作詩
5.管理家庭財務,對外事務處理口才
6.了解男人所需,容許老公有婚外情
7.年齡要細老公十五年左右
8.有豁達人生觀點,明白看破凡塵方曉夢,
讀盡至愛才知心的道理。讓老公知道因
為佢蠢,唔知道老婆原來係禁愛佢。
B.身體健康無病長壽
1.注意個人飲食養生
2.能照顧老公過晚年同送佢最後一程

https://www.youtube.com/watch?v=9Umou-xTCDU

https://www.youtube.com/watch?v=GWFXNlDDjAg&list=PLqNqiSh4s756SPr5NU4So3urZ5Rm8WqAl

https://www.youtube.com/watch?v= ... Rm8WqAl&index=4

引用:
原帖由 RV356484 於 2020-7-25 10:14 PM 發表

要男人一世愛佢嘅女人要 :
A.外內都靚
1.樣靚,包括臉型同身材
2.智慧.識讀男人嘅心
3.善良.有慈母及愛妻之心
4.才藝.識教子女,入廚,唱歌,跳舞,打扮,彈琴,作詩
5.管理家庭財務,對外事務處理口才
6.了解男人所需,容許老公有婚外情
7.年齡要細老公十五年左右
8.有豁達人生觀點,明白看破凡塵方曉夢,
讀盡至愛才知心的道理。讓老公知道因
為佢蠢,唔知道老婆原來係 ...
師兄,你𠴱d requirement  好難fulfilled 。呢d咁完美嘅應該係喺另一個星球🙄

引用:
原帖由 Maitinana 於 2020-7-25 10:45 PM 發表

師兄,你𠴱d requirement  好難fulfilled 。呢d咁完美嘅應該係喺另一個星球🙄
愈睇落去愈覺得好笑

引用:
原帖由 油站粗野的妹頭 於 2020-7-25 11:03 PM 發表

愈睇落去愈覺得好笑
師兄應該係一個有理想嘅人,所以佢先會寫呢篇野。我細個𠴱時都寫過。😃
等等,我搵返出嚟。️轉頭比你睇我嘅男神

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站粗野的妹頭 於 2020-7-25 11:03 PM 發表

愈睇落去愈覺得好笑
大個左我先知原來我係生喺point 31嘅家庭🙄

之前我一直以為自己好慘,因為我12歲起就見度我屋企人好得閒,同時我又見我身邊d 朋友嘅父母好busy。於是我就寫左呢篇野,希望我有個好老公+男神救走我🙄

引用:
原帖由 Maitinana 於 2020-7-25 11:25 PM 發表

大個左我先知原來我係生喺point 31嘅家庭🙄

之前我一直以為自己好慘,因為我12歲起就見度我屋企人好得閒,同時我又見我身邊d 朋友嘅父母好busy。於是我就寫左呢篇野,希望我有個好老公+男神救走我🙄

...
甘多既

世間最絕好嘅女人,都需要一個男人之助,
先可以做個成功嘅媽媽,一生無悔。
女人比男人更富感情,更善於了解他人之
心。男人在女人心中永遠好似係自己嘅
孩子一樣。作為媽媽,永遠會原諒孩子,
因為愛心而唔計較過失,而只求能相伴更
久。
男人天性飄泊風流作樂,貪新忘舊,可以離
開自己嘅家同孩子。
男人可以無兒女而能夠快樂一生,因為男
人天性唔係做個好老豆,而係做個成功嘅
領導。
男人要征服女人,而女人係利用男人。
男人用一間屋困住女人,而女人將間屋佈
置得好靚,使男人個心唔願外出。

引用:
原帖由 油站粗野的妹頭 於 2020-7-25 11:39 PM 發表

甘多既
我望返篇野我都覺得勁多😂當時我好不安,覺得呢個superman出現我人生會重見光明,於是不停咁寫。

家陣望返都覺得自己寫緊d人,係第二個星球先存在嘅男人😄

回覆 引用 TOP

作家寫文章,可以天馬行空之法,去虛構內容,務求題材。
然而妙論人生,或多或少需要自己切身經歷,先可以鈎
畫真正嘅道理。

家陣望返都覺得自己寫緊d人,係第二個星球先存在嘅男人
小妹妹 : 你見識少啦 !
呢個地球村,唔係單單只有香港只有中國,先有男女存在而
一齊生活呀 !
世界之大有唔同宗教信仰、唔同種族及唔同文化嘅人,去
一齊生活,而抱唔同觀點唔同態度去過日子。
所以你點解話係第二個星球先存在呢 ?
聰明同有智慧嘅人,永遠鍾意走埋一齊,大家用另一眼光去
睇更深層次嘅人生。當發覺彼此都能夠讀盡對方心靈,咁
樣深深嘅愛就產生,而能夠鎖住對方嘅心啦 !
我所寫所發佈嘅係我從實實在在嘅人生經歷中所體會而
得返嚟口家 !

回覆 引用 TOP

又係度 谷話題 扑收費

回覆 引用 TOP

最仲要有得屌

回覆 引用 TOP

我會和大家分享一些比較重要,卻與外表沒什麼關係的女性特質。如果你能夠掌握這八大要素,幷在你的人生中真正的活出這些特質,你自然會成為男人心中的長青女神,令你自己和有幸和你在一起的男人,都會活得真正快樂、幸福。

大部分的特質都需要一個考驗決心和毅力的修煉過程,所以,要完全掌握這八大特質幷非很簡單的事,否則,世界上也不會有那麼多在親密關係中受苦的人,好消息是,你只需要真正掌握其中一個,就會讓你嘗到甜頭,體會關係逐漸改善所帶來的滿足窩心,令你產生 繼續自我提升的強烈意願和動力。

無論你現在是單身,正在談戀愛,還是新婚,甚至已經子孫滿堂,你都會因為具備這些特質而受益,你完全可以通過自己的內在轉變,成為一個鎖住男人心,令男人捧在手心,守護一生的女人。

待續...

心靈導師

回覆 引用 TOP

靚+溫柔

至少開帖是不能鎖住男人心

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]