• 瀏覽: 1,383
  • 回覆: 21
本人今年三十歲,二十二歲果陣係澳洲讀大學(南澳大學) 算係澳洲八大🤔(典型香港讀唔掂先去外國深造果類)⋯話說就係咁嘅,果年算係有d運行,識到個又靚讀書都幾勁屋企又有啲錢既女仔做女朋友!初初熱戀果幾個月,晚晚搞野,成日都搞到第二日逃學

不過好境不常!拍拖半年後放假回港渡假,果陣見家長,阿伯友十分討厭我,無他嘅,因為我家境比佢哋窮,detail 就唔講啦!不停叫佢個女同我分手💔⋯其實個女仔真係好好,又唔港女又溫柔!咁都同我同居咗三年!不過可能長期被老母洗腦⋯最後我自己唔生性又遲畢業,long d果陣,最後被個女友嘅同事搶到手!佢哋最後仲結埋婚生個女

可能拍拖果係個女仔太好,就算差啲被綠,五年後,我都仲係有啲掛住佢. 不過最唔甘心係,佢應該揀過條件好過我男仔,條友又唔靚仔又矮過我,最攞命!係仲窮過我,份工亦一般!佢老母竟然比個女嫁佢!好多身邊嘅朋友都安慰過我!對狗男女都有報應啦!(因為佢哋之前返大陸開cafe)最後搞到生意失敗,依家個個月仲要還五千

講返自己先,雖然我讀書一般,工作能力其實可以,好在有伯樂,工作升職加薪快到自邊d朋友嚇親!之後抽到居屋,今年咁既環境下,工作冇影響吓,順勢換埋400尺兩房私樓

其實當初我同個女仔屋企大家都冇樓,我有$去讀書係因為屋企由細到大幫我儲錢做學費,個女仔屋企係搞小生意起家變暴發戶⋯同佢屋企人傾計,佢老母同細佬講到好似得佢識到有$人咁,我就係廢物!

一路走過來,我都經歷好多,工作上可以話出盡全力,先小有成績!我唔係想表達啲咩!各位女士們,如果你睇到我個故事,請你唔好輕易放棄自己鍾意嘅人,唔好輕易聽屋企人講,要信自己當初直覺,點解會愛上呢個男仔!會堅持運氣一定唔會差👍🏻

熱賣及精選
引用:
原帖由 9個小魚 於 2020-7-24 10:41 PM 發表

本人今年三十歲,二十二歲果陣係澳洲讀大學(南澳大學) 算係澳洲八大🤔(典型香港讀唔掂先去外國深造果類)⋯話說就係咁嘅,果年算係有d運行,識到個又靚讀書都幾勁屋企又有啲錢既女仔做女朋友!初初熱戀果幾個月,晚晚搞野,成日都搞到第二日逃學

不過好境不常!拍拖半年後放假回港渡假,果陣見家長,阿伯友十分討厭我,無他嘅,因為我家境比佢哋窮,detail 就唔講啦!不停叫佢個女同我分手💔⋯其實個女仔真 ...
可能過多五年,你破產,佢哋富貴呢~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9個小魚 於 2020-7-24 10:41 PM 發表

不過好境不常!拍拖半年後放假回港渡假,果陣見家長,阿伯友十分討厭我,無他嘅,因為我家境比佢哋窮,detail 就唔講啦!不停叫佢個女同我分手💔⋯其實個女仔真 ...
哈哈哈
首先你要搞清楚個女ge DNA先
可能個女係你ge
然後呢~可能條女搞錯日子
以為個女係佢ge
咁咪奉女成婚lo
快啲去驗DHA la

回覆 引用 TOP

引用:

你既遭遇都唔係好差。

引用:

師兄過咗去就算啦既然事隔咁耐成五年咁多 應該要放低當係一個人生經歷 既然你而家環境唔錯亦有穩定工作 搵個好女仔唔難 唔好諗番以前啦 得閒去剪個靚髮買幾套靚衫 去食啲好嘢去錫返自己 仔我覺得女人搵老公最緊要嘅條件 唔係個男仔係咩背景 乜嘢工作 乜嘢外貌 在我自己而言 搵個錫自己 真心愛自己就過啦 畢竟同自己過世嘅人 梗係要搵個愛自己同 錫自己 嘅人 先係最大幸福 如果嗰個人唔愛自己唔錫自己就算有幾多錢有乜大屋有咩用呢

回覆 引用 TOP

引用:

師兄你最緊要唔好自卑 其實你可以去留學都算唔錯啦 有好多人見呢個機會都冇 屋企未必有錢畀佢讀書 或者要養家 又或者因為某啲原因唔可以繼續學業 你可以有今時今日嘅 都算係好好㗎喇 所以樂觀一啲囉

sosad

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dc31 於 2020-7-24 10:56 PM 發表

你既遭遇都唔係好差。
好畀人心酸吖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-7-25 05:11 PM 發表

師兄你最緊要唔好自卑 其實你可以去留學都算唔錯啦 有好多人見呢個機會都冇 屋企未必有錢畀佢讀書 或者要養家 又或者因為某啲原因唔可以繼續學業 你可以有今時今日嘅 都算係好好㗎喇 所以樂觀一啲囉 ...
同意,以後嘅人生邊個講清楚呢?關鍵系要開心積極應對每日

引用:
原帖由 天生會結他 於 2020-10-7 03:44 PM 發表

同意,以後嘅人生邊個講清楚呢?關鍵系要開心積極應對每日
係呀呢個道理我都係啱啱學識

女人多數圍繞💰打轉

笑死

回覆 引用 TOP

你人品問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-10-7 03:50 PM 發表

係呀呢個道理我都係啱啱學識
總好過嗰啲人唔明呢個道理強

引用:
原帖由 天生會結他 於 2020-10-7 08:56 PM 發表

總好過嗰啲人唔明呢個道理強
希望唔明嘅人終有一日會明啦

引用:
原帖由 韓風冰凍的豬豬 於 2020-10-7 09:15 PM 發表

希望唔明嘅人終有一日會明啦
yes

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]